· · Komentari: 0

Zapečena testenina sa sirom: Idealan ručak za letnje dane, kada ne možete da provodite mnogo vremena kod šporeta (RECEPT)

Isprobajte i oduševićete se

1656504248_lasagna-6543071_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Testenina sa sirom je odličan izbor za početnike u kuhinji. Obradovaćete svoju porodicu jer nema ko ne voli testeninu. Ovaj ručak će vas zasititi, a brza priprema će vas spasiti od višesatnog provođenja vremena pored šporeta. 

Potrebni sastojci:

400 gr testenine bilo kojeg oblika
sitan sir (ja sam imala 500 gr pa sam sve stavila, obično se stavlja manje, ali vi to po svojoj želji uradite), može da se koristi i feta sir, onda je jelo malo jače, a svakako pazite da ga ne presolite
3 cela jaja
50 – 100 ml ulja ( ne preterujte, treba da bude masnoće, al ne i da ima previše)
1 kisela pavlaka ( 180 gr )
300 ml mleka

Pročitajte još: Napravite DOMAĆI voćni sladoled: Ima samo tri sastojka i malo kalorija (RECEPT)

Način pripreme:

U lonac sipati dosta vode, pa kada provri istresti testeninu i kuvati 5 minuta. Posle 5 minuta procediti. Umutiti jaja sa solju, uljem, pavlakom i mlekom.

Podmažite tepsiju uljem i stavite trećinu testenine, pa pola sira.

Preko staviti opet trećinu testenine, ostatak sira (možete ga malo i posoliti ukoliko nije slan) i preko ostatak testenine.

Sve preliti prethodno umućenom smesom sa jajima. Malo kašikom sve poravnati, da sve bude potopljeno.

Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.

Pred kraj možete staviti na vrh malo izrendanog kačkavalja ili nekog tvrdog sira. Uživajte, prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.