Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Četiri stvari koje ne treba da čistimo VODOM

Voda je ekološki najprihvatljivije sredstvo za čišćenje u svakom domaćinstvu, ali to ne znači da je prikladna baš za sve površine.

1637004188_gloves-g44bba2bd7_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ovih pet stvari u kući nikako ne biste smeli da čistite vodom

Pliš

Pliš je odavno izgubio svoj starinski imidž i postao jedan od omiljenih materijala za uređenje enterijera. Međutim, čišćenje plišanih jastučnica ili kauča vodom nije nabolja odluka. Ako se osetljiva vlakna nakvase, pa se osuše, mogu "ostati" u tom novom obliku. Kako ne bi ostale fleke od vode za održavanje plišanih povšina koristite specijalno sredstvo za čišćenje tekstila i četku sa mekšim vlaknima. Isti princip čišćenja važi i za osetljiva vlakna kao što su antilop ili mikrofiber.

Električni uređaji

Prašina i druga nečistoća koja se nakuplja na ekranima televizora, lap topova i sličnih uređaja nikako se ne bi trebala uklanjati vodom. Pri čišćenju ovih površina uvek prvo nečistoću treba ukloniti suvom krpom. Nikada nemojte vodu prskati direktno po njima. Za tvrdokornu prljavštinu može se koristiti blago sredstvo za čišćenje i to tako što ga naprskate na krpu, a tek onda njom istrljate uređaj.

Pročitajte još: Jednostavno i lako: Uklonite MRLJE SA TEPIHA namirnicom koju imate u kući

Koža

Nameštaj od kože naročito je osetljiv. U kombinaciji s vodom mogu ostati pruge ili, u najgorem slučaju, materijal može da ispuca. Za čišćenje kožnih sofa koristite isključivo posebne proizvode za negu kože.

Laminatni podovi

Iako su mnogi podovi od tvrdog drveta i laminata vodootporni, vremenom se troše, pa ih čišćenje vodom može oštetiti. Kako biste sprečili da se laminat naduje brišite ga samo vlažnom krpom ili posebnim sredstvom za drvene i laminatne podove.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas