· · Komentari: 0
rešenje

Da li znate čemu služi FIOKA ispod RERNE? Sigurno ste je primetili

Dok su funkcije ploče za kuvanje i rerne prilično jasne, postoji jedan deo rerne za koji mnogi ne znaju za šta služi - radi se o fioci ispod rerne.

1642932905_kitchen-g44fdb310f_1280.jpg
Foto: Pixabay

U mnogim kuhinjama ploča za kuvanje i rerna su zajedno u jednom uređaju.

Pre nego što saznate odgovor na ovo pitanje, treba da proverite kakvu fioku imate. Ispod rerne se mogu nalaziti dve vrste fioka: fioka za zagrevanje i fioka za odlaganje stvari.

Fioka za zagrevanje

Fioka za zagrevanje je fioka koja održava hranu toplom. U zavisnosti od modela rerne, postoje dva različita načina za proveru funkcije ove fioke. Prvo pronađite upravljačku ploču svoje rerne. Unutar nje se najčešće nalazi poseban deo gde se može kontrolisati temperaturu u fioci rerne. Takođe, u nekim fiokama se nalazi dugme za regulaciju temperature. Ukoliko ni to nemate u svojoj fioci rerne, onda je ona namenjena za odlaganje stvari.

Pročitajte još: Kako da napravimo hrskav krompir bez korišćenja rerne? Nekoliko sastojaka za savršen ukus

Za šta možete da koristite fioku za zagrevanje?

Ako imate pećnicu s fiokom za zagrevanje, postoje različite namene za nju. Međutim, treba imati na umu da ona nije dodatni prostor za kuvanje. Fioke za zagrevanje trebale bi da se koristite samo za zagrevanje hrane. To je zato što je temperatura fioke ograničena, pa je kuvanje hrane u tom prostoru jako teško.

Temperature u fioci za zagrevanje se razlikuju u zavisnosti od modela pećnice, stoga svakako proverite uputstvo za upotrebu.

Fioka za zagrevanje savršena je ako želite da jelo održite vrućim dok završavate kuvanje ostatka obroka. Takođe se može koristiti za narastanje testa za hleb, kiflice i tome slično. Kako god da koristite fioku za zagrevanje, to je odličan prostor koji će dobro doći u svakoj kuhinji.

Pročitajte još: Odmah ga BACITE: Ovo su znaci da je KROMPIR pun TOKSINA

Fioka za odlaganje stvari

Ako u fioka nema funkciju zagrevanja onda ona služi za odlaganje stvari poput plehova za pečenje, kalupa za mafine, manjih tiganja i tome slično. Važno je samo da to je to što tu odlažete bezbedno. Iako se u toj fioci ne nalaze grejači, treba imati na umu da je izvor toplote blizu, pa se može preneti i u fioku. Izbegavajte da u njoj čuvate plastične folije i druge predmete koje toplina može da ošteti.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.