Oglas
· · Komentari: 0
interesantno

Kako da izaberemo SLATKU LUBENICU? Četiri saveta kao pomoć u prodavnici

Slatku lubenicu nije tako lako izabrati.

1624366780_water-melon-1652093_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Došlo je vreme za lubenice, mnogima omiljena asocijacija na leto. I dok u narednom periodu budemo stajali pred gomilom lubenica neodlučno gledajući koju da izaberemo, uz nekoliko trikova možemo da ubrzamo taj proces.

Kako izabrati slatku lubenicu?

Pruge na lubenici

Boja lubenice ukazuje na njenu zrelost, a uvek bi trebalo da biramo onu koja ima jako izražene pruge. Treba da budu tamnozelene ili svetložute boje.

Pročitajte još: KUHINJSKI PRIBOR ima rok trajanja i važno je da se poštuje - u spurotnom može da nam ugrozi zdravlje

Kucanje lubenice

Ova provera je veoma popularna, ali mnogi ne znaju koji zvuk ukazuje na to da je lubenica dobra. Ako zvuči šuplje, znači da ima više vode i da je zrela. Suprotno od toga znači da je kora debela i da lubenica još nije zrela.

Težina lubenice

Podignite nekoliko lubenica kako biste pronašli onu koja je najteža, smatra se da je ta puna vode i da je slađa od ostalih.

Pročitajte još: Skinite mrlje od kafe za 15 dinara i sigurno ga imate u frižideru!

Oblik lubenice

Uvek birajte lubenice koje su više okrugle nego ovalne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas