Oglas
· · Komentari: 0
KULINARSKE TAJNE

Kako pripremiti HRSKAVU PILETINU uz rerne kao pravi profesionalac

Šta treba učiniti da piletina bude rumena kao na fotografijama

1683187470_49723_shutterstock-232160656_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Zašto u kulinarskim emisijama i u filmovima ptica pečena u rerni ispada sa prženom korom, a u stvarnosti je samo dinstana, iako ukusna, piletina?

U stvari, postoji nekoliko trikova koji pomažu u postizanju ovog rezultata.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Idealna opcija je da se piletina kuva na roštilju, jer što manje meso dolazi u kontakt sa sopstvenom masnoćom, veća je verovatnoća da će se dobiti hrskava piletina. Kada se dimi i čami u sopstvenom soku, ispada da je dinstana. A u slučaju roštilja sva masnoća se iscedi na tiganj, koža se osuši i dobije se zlatna kora.

Konvektor takođe mnogo pomaže u ovom pitanju - u ovom režimu se ispostavlja i da je kora pržena.

Ali nisu sve pećnice opremljene roštiljem i konvektorom. U ovom slučaju, premazi i marinade će doći do spašavanja. Možete ići na najjednostavniji način i podmazati trup piletine puterom. Ali možete malo iskomplikovati recept, učiniti koru ne samo hrskavom, već i neobičnom po ukusu. Najlakši načini:

  • Pomešajte 30 mililitara meda sa jednom kašikom senfa, malo posolite i pobiberite - dobijate originalnu marinadu. NJime premažite piletinu i pošaljite u rernu.
  • Razblažite svoje omiljene začine u dve kašike biljnog ulja i koristite ih kao sos - piletina će porumeniti.

Drugi recept:

  • pomešati četiri kašike soja sosa sa kašikom biljnog ulja, dodati kašičicu meda, dva zgnječena čena belog luka, mlevenu papriku i so po ukusu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas