Oglas
· · Komentari: 0
hrana

Koliko dugo gotovi obroci mogu da traju u frižideru? Obratite pražnju pre odlaganja

Da li usled užurbanog života tokom radne nedelje, obroke spremate vikendima?

1656772597_profimedia-0645515027.jpg
Foto: profimedia
Oglas

Ovo je odlična praksa koja štedi vreme radnim danima, a pomaže nam da se hranimo zdravo.

Pravilno čuvanje hrane

Pitanje koje se nameće jeste kako da svu tu različitu hranu čuvamo, a da ostane dobra i sveža?

Jela kao što su testenine, zelene salate, činije sa pirinčem i obroci prženi u tiganju mogu da traju i do četiri dana u frižideru. Ako planirate da uživate u toj hrani nakon četiri dana, zamrznite ih i odmrznite ujutro kada planirate da ih pojedete. Supe i variva traju do pet dana u frižideru i najlakši su obroci za zamrzavanje i podgrevanje. Peciva poput mafina i kolačića mogu da izdrže do sedam dana u frižideru, a u zamrzivaču do tri meseca.

Pročitajte još: Pravila za GRILOVANJE POVRĆA: Biće ukusnije i od mesa!

Kada pripremate obroke, važno je da znate pravilan način čuvanja obroka i najbolje metode za njihovo podgrevanje. Kada pripremate svoje obroke, uverite se da su namirnice poput mesa kuvane pre nego što ih odložite u frižider.

Kada ste u nedoumici u vezi sa trajanjem određenog obroka uvek imajte u glavi četiri dana, više od toga je rizično.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas