Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
храна

Колико дуго готови оброци могу да трају у фрижидеру? Обратите пражњу пре одлагања

Да ли услед ужурбаног живота током радне недеље, оброке спремате викендима?

1656772597_profimedia-0645515027.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Ово је одлична пракса која штеди време радним данима, а помаже нам да се хранимо здраво.

Правилно чување хране

Питање које се намеће јесте како да сву ту различиту храну чувамо, а да остане добра и свежа?

Јела као што су тестенине, зелене салате, чиније са пиринчем и оброци пржени у тигању могу да трају и до четири дана у фрижидеру. Ако планирате да уживате у тој храни након четири дана, замрзните их и одмрзните ујутро када планирате да их поједете. Супе и варива трају до пет дана у фрижидеру и најлакши су оброци за замрзавање и подгревање. Пецива попут мафина и колачића могу да издрже до седам дана у фрижидеру, а у замрзивачу до три месеца.

Прочитајте још: Правила за ГРИЛОВАЊЕ ПОВРЋА: Биће укусније и од меса!

Када припремате оброке, важно је да знате правилан начин чувања оброка и најбоље методе за њихово подгревање. Када припремате своје оброке, уверите се да су намирнице попут меса куване пре него што их одложите у фрижидер.

Када сте у недоумици у вези са трајањем одређеног оброка увек имајте у глави четири дана, више од тога је ризично.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas