· · Komentari: 0

Mali trikovi za ukusne i vazdušaste palačinke: Uvedite tri stvari u rutinu spremanja

Kada ne znamo šta slatko da spremimo, palačinke su uvek tu.

1666177246_pancakes-g41fefff26_1280.jpg
Foto: Pixabay

Sa palačinkama nema greške. Svako od nas ima neki svoj način prema kome sprema ovu poslasticu, a ukoliko vam baš ne uspevaju ili ste početnik na određene stvari bi trebalo da obratite pažnju.

Proverite svežinu praška za pecivo

Palačinkama je potrebno samo nekoliko osnovnih sastojaka, ali ako vam je prašak za pecivo star ili mu je istekao rok trajanja, na kraju ćete da dobijete ravne palačinke, a ne lagane i pahuljaste.

Pročitajte još: Tri greške koje pravimo prilikom pripreme KAJGANE: Koliko dugo ostaju u tiganju nakon pripreme?

Umutite suve sastojke da biste izbegli velike grudvice

Kako biste izbegli dugotrajno mešanje testa nakon što pomešate tečne i suve sastojke, pre svega razmutite suve sastojke sa nekoliko poteza viljuškom.

"Odmorite" testo

Pre nego što testo konačno stavite u tiganj ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (idealno 30).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.