· · Komentari: 0

Očistite JOGA PROSTIRKU: Tri najjednostavnija načina! (RECEPT)

Čista prostirka za vežbanje čuva zdravlje.

1627731613_yoga-4650150_1920.jpg
Foto: Piksabej

Mnogi vežbači koriste joga prostirke, na kojima se nakon svakog treninga zadržavaju znoj i prljavština, a kako je reč o specifičnom materijalu, klasičan metod pranja ne dolazi u obzir.

Predlažemo vam tri načina kako da operete joga prostirku.

Pročitajte još: Zašto je dobra ideja da stavite mokar sunđer u mikrotalasnu? (VIDEO)

Potpuno prirodno

Trebaće vam:

  • sirće
  • voda
  • esencijalno ulje čajevca

U raspršivač sipajte 3/4 vode, ostatak sirće i dodadajte nekoliko kapi esencijalnog ulja. Isprskajte prostirku i obrišite suvim peškirom. Čajevac je dobar izbor jer ima antibakterijska svojstva, ali ukoliko više volite miris drugog esencijalnog ulja, slobodno ga dodajte u recept. Sirće je odlično za razbijanje prljavštine.

Ukoliko imate kadu

Potopite joga prostirku u mlaku vodu u koju ste sipali malo deterdženta za veš (nikako i omekšivač), pritiskajte rukama kao kad perete veš i ostavite 20-ak minuta da osdtoji u voodi, a potom temeljno isperite.

Mašina za veš, samo u jednom slučaju

Ukoliko vaša mašina ima program za delikatne stvari, možete prostirku oprati i na tom programu, ali nemojte koristiti omekšivač.

Kada sušite prostirku, nemojte je savijati, nego je okačite da stoji ravno, kako ne bi izgubila oblik.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.