Oglas
· · Komentari: 0
URADI SAM

PRIRODNO I JEFTINO: Osam stvari koje možete očistiti uz pomoć soli

Neće vam trebati skupa sredstva za čišćenje za ove poslove.

1635937965_shutterstock_1919493671.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ne samo da su neki potrepštine za čišćenje izuzetno skupe, već mnoge sadrže brojne hemikalije koje ne želite u svom domu. Jedno prirodno rešenje koje možete koristiti za brojne projekte u domaćinstvu je so. Radoznali ste da saznate šta sve možete očistiti solju? Čitajte dalje.

Pročitajte još: KAO U HOTELU: Žena podelila GENIJALAN TRIK koji čuva peškire da se ne ukrute (VIDEO)

1. Mrlje od rđe

Pomešajte so sa limunovim sokom ili sirćetom da biste se u trenu oslobodili mrlja od rđe. Prvo se uverite da je mrlja potpuno suva. 

2. Nakupljanje kalcijuma

Imate problema sa naslagama na glavi tuša ili kuhinjskoj sudoperi? Pospite so na polovinu limuna i utrljajte je na hromirane ili bakarne površine. Ova metoda ima dodatnu prednost kada se koristi na bakru: bori se protiv promene boje. 

3. Mrlje od znoja

Četiri kašike soli pomešajte sa litrom tople vode i potopite u nju odeću. Pažnja: ovaj lek ne radi za svu odeću. Krhke tkanine poput satena ne mogu se staviti u so.

4. Daska za sečenje

Kombinacija soli i limuna čini čuda i za daske za sečenje. Pospite malo soli na dasku za sečenje i utrljajte je pomoću limuna. Ovo će pomoći da se uklone čak i najteže mrlje.

5. Zapušeni odvodi

Imate problema sa začepljenim odvodima? Ne morate da izađete i kupite skupo sredstvo za čišćenje odvoda. Dovoljno je samo malo soli. Stavite so u odvode i temeljno isperite toplom vodom dva minuta. Dobro kao nov!

6. Mrlje od kafe i čaja

Čini se da ne možete potpuno očistiti šolje bez obzira koliko se trudite? So će i ovde pomoći. Stavite malo soli na vlažnu krpu i utrljajte mrlje. Za kratko vreme vaše šolje će biti besprekorne!

7. Upija mrlje

So deluje na sve vrste mrlja. Posebno je dobra u sakupljanju i upijanju mrlja. Prosuli ste nešto po tepihu? Brzo pospite malo soli na mrlju. Ovo će pomoći da se mrlje lakše uklone.

8. Piling

Smisao tuširanja je da se očistite i sigurno ćete želeti da se rešite i mrtvih ćelija kože. Uzmite 100 grama morske soli i pomešajte je sa 100 ml ulja. To može biti bademovo ulje, arganovo ulje ili kokosovo ulje. Zatim dodajte nekoliko kapi esencijalnih ulja kako biste pilingu dali prijatan miris. Dobro promešajte i možete koristiti svoj novi piling!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas