· · Komentari: 0
korisno

ŠEST stvari koje možete jednostavno da OČISTITE KROMPIROM: Iznenadićete se

Iako se ne savetuje da krompir držite gde i ostale preparate za čišćenje kuće, on zapravo može da posluži i za to.

1604487098_Depositphotos_180849132_s-2019.jpg

Evo nekoliko pametnih načina kako da ga iskoristite za čišćenje.

1. Očistite tiganj od rđe

Krompiri sadrže kiselinu koja deluje na otapanje rđe, pa možete da ga koristite u tu svrhu. Presecite krompir na pola, na njega stavite malo sode bikarbone ili praška za sudove i protrljajte po zahvaćenom području. Potrebno je samo naknadno isprati tiganj.

Pročitajte još: Kako se zapravo koristi MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA? Muškarac izazvao polemiku na društvenim mrežama (VIDEO)

2. Čisti rđu na noževima

Kad već čistite predmete od rđe, možete to da učinite i s noževima, makazama, posudama i ostalim "alatima" u domaćinstvu.

Iskoristite vodu u kojoj ste kuvali krompir.

3. Očistite srebro

Planirate da kuvate krompir za večeru? Ako je tako, nemojte da bacate vodu u kojoj ste ih skuvali. Svoj srebrni nakit ili ukrase možete da stavite u nju i ostavite da tako stoji sat vremena. Nakon toga potrebno ih je samo isprati i osušiti krpom.

Foto: Deposit

4. Očistite naočare

Ako nosite naočare verovatno se i vi stalno borite s nakupljanjem vlage na njima, zbog čega lošije kroz njih i vidite, a posebno kad nosite masku za lice. Čini se da se taj problem može rešiti kriškom krompira. Jednostavno pređite komadićem krompira po naočarima i obrišite maramicom.

Pročitajte još: Kako da isečete i očistite BUNDEVU? Jednostavno je

5. Očistite ostatke od razbijenog stakla

Razbili ste čašu? Velike delove možete da pokupite rukama, jedan po jedan. Ali šta s onim malim komadima koje je teško videti golim okom? Presecite krompir na pola i pritisnite na mesta gde bi staklo moglo još da se nalazi i ono će se "zalepiti" za krompir.

Lakše sakupljanje malih komadića čaša.

6. Fleke

Krompir neće upiti 2 dcl vina koje ste prosuli na tepih, ali ako njime tapkate po mestu gde je vino proliveno ili koristite vodu od kuvanog krompira, to može da vam pomogne s malim flekama koje će u potpunosti ukloniti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.