Oglas
· · Komentari: 0
MUDROLIJE

Otkrivamo vam tajne: Šta je NAJNEOPHODNIJE u kuhinji i kako te predmete ODRŽAVATI

AKo nemate mašinu za sudove perite je svakog dana i dezinfikujte jednom nedeljno.

1597412833_tap-791172_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Da bi flaša za vode za višekratnu upotrebu uvek bila čista, stručnjaci savetuju da je perete svakodnevno, dok se dezinfekcija preporučuje bar jednom nedeljno.

Pročitajte još: Kupili ste ŽILAVO MESO? Evo trika kako da postane SOČNO i MEKANO

To možete da činite i češće ako ste bili bolesni ili flašicu nosite sa sobom kad izlazite iz kuće. Možete je oprati običnim deterdžentom za sudove i toplom vodom (ako nemate mašinu za sudove). Detaljno je očistite iznutra i spolja i ostavite da se dobro osuši ili je obrišite kuhinjskim ubrusom.

Pročitajte još: Probali ste BOSILJAK, ali ne pomaže? Ovo je SMRT za KRVOPIJE!

Dobra organizacija Foto: Depozit

Najneophodniji pribor

U pretrpanoj kuhinji ponekad se teško snalazi i sama domaćica. Da biste to izbegli, možete se usredsrediti na najpotrebniji pribor, koji možete uvek sa lakoćom da pronađete, jer znate gde se tačno nalazi.

  • Dobar nož je od presudne važnosti. Birajte višenamenski od čelika sa oštricom od oko 20 cm i stabilnom drškom. Ovakav nož vam istovremeno omogućava da čistite ribu, seckate luk, povrće i voće, meso...
  • Nožić za guljenje krompira, šargarepe i drugog korenastog povrća je takođe izuzetno važan s obzirom na čestu upotrebu navedenih namirnica u ishrani.
  • Čvrsto i stabilno rende je nezamenljivo kada treba da izrendate različito povrće, ali i koricu od limuna ili neki od tvrđih sireva.
  • Pomalo zaboravljeni avan takođe bi trebalo da nađe svoje mesto u kuhinji, jer se u njemu prave najbolje povrtne paste i na sitno mrve začini.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas