Oglas
· · Komentari: 0

Vratite sjaj zagoreloj tepsiji: Pet jednostavnih koraka i biće kao nova

Trik za čišćenje u pet koraka učiniće da vaše zamrljane tepsije za pečenje izgledaju ponovo kao nove.

1647513468_profimedia-0228738467.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Bez obzira koliko se trudimo da naše tepsije za pečenje izgledaju tako sjajne i nove nakon nekoliko mesci korišćenja više neće biti tako blistave. Sloj masti koji se stvori tokom vremena teško se skida, ali rešenje postoji.

Prvi korak je da pleh za pečenje prelijete sa malo kipuće vode - dovoljno da se napuni do vrha. Ostavite minut pre nego što ga ispraznite i nemojte ga sušiti. Drugi korak je posipanje sode bikarbone, fokusirajući se na mesta koja želite da očistite.

Pročitajte još: Najbrži način za odmrzavanje mesa: Ne odlažite pripremu ručka

Sledeći korak je da sloju sode bikarbone dodajte sloj soli. Bilo koja vrsta soli će biti dovoljna, ali smatra se da krupna morska so najbolje deluje. Nakon ovoga naprskajte belo vinsko sirće ili jabukovo sirće. Za kraj čvrstim sunđerom istrljajte svaki deo tiganja. Za to možete da koristie i kuglicu zgužvane aluminijumske folije, ali samo u slučaju da je tepsija napravljena od metala i nema poseban premaz u svim ostalim ne pribegavajte foliji, piše Daily Star.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas