Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Zbog OVOGA bi trebalo da dodate aspirin u vazu sa cvećem - Pomaže kod TRI ČESTA PROBLEMA tokom hladnih dana

Kada kupite (ili još bolje: dobijete) prelep buket cveća, često dolazi sa malo vrećice hrane za cveće. Ako prah u ovoj vrećici dodate u vodu u vašoj vazi, vaše cveće će ostati sveže mnogo duže.

1636541606_shutterstock_1410852473-2.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

 Međutim, vrećice sa hranljivim sastojcima ne postoje u svim cvećarama, barem ne u Srbiji i zato vam mi dajemo predlog kako da održite svoje cveće svežim što duže. Rešenje je tableta aspirina!

Zdravstvene beneficije

Da li ste znali da može biti dobro za vaše zdravlje držanje biljaka ili cveća u kući? Istraživanje koje je sproveo Fitagoras Plant Science iz Lajdena, Holandija, pokazuje da hortenzija u zatvorenom prostoru može značajno povećati vlažnost u kući.

Pročitajte još: Kako da znate da ste kupili PRAVO MASLINOVO ULJE? Obratite pažnju na OVIH šest stvari!

Dakle, ako kupite ovu biljku, možete se oprostiti od suvih očiju, glavobolje i suve, osetljive kože! Sve zbog biljke; ko bi pomislio?

Sveže

Ako niste blagoslovljeni zelenim palcem, možda će vam biti teško da buket cveća traje duže od nekoliko dana. Srećom, ovo uopšte ne mora biti teško učiniti. Jednostavna tableta aspirina može vam pomoći da obavite posao. Vaše cveće će dugo izgledati sveže!

Zdrobljeni aspirin

Aspirin može pomoći da vaše cveće bude duže sveže. Za ovo vam je zaista potreban aspirin, a ne drugi lek protiv bolova poput paracetamola ili ibuprofena. Dodavanjem zdrobljene tablete aspirina u vodu u vašoj vazi, voda će ostati lepa i čista.

Ovo je uzrokovano salicilnom kiselinom koju sadrži lek protiv bolova. Ova kiselina takođe osigurava da određene bakterije (one koje oštećuju vaše cveće) neće moći da rastu u vodi.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas