Oglas
· · Komentari: 0
ŠOK

Pazite šta pišete: Zbog psovke na Whats App-u, ženi iz Velike Britanija preti kazna od godinu dana!

Britanka bi mogla da provede godinu dana u zatvoru nakon što je poslala ljutitu poruku bivšem cimeru koja je sadržala i jednu psovku

1612536896_smartphone-2454611_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Koliko puta ste se posvađali sa cimerom ili cimerkom i tokom rasprave poslali poruku koja sadrži psovkue. Svi smo to uradili, ali sreća da se to nije dogodilo uDubaiju ili nekome ko tamo živi.

Pročitajte još: "Zapamtite da je ON gospodar u kući"... Ovo je priručnik za žene iz 1955. godine (FOTO)

Foto: Pixabay

Neimenovana 30-godišnja Britanka nedavno je privedena u Dubaiju nakon što je poslala jednu psovku preko WhatsApp-a svom bivšem cimeru koji je događaj prijavio lokalnoj policiji.

Dok je pokušavala da napusti Dubai i vrati stvari u Veliku Britaniju, vlasti na aerodromu nisu joj dozvolile da ode, uz obrazloženje da ima nerešen policijski slučaj.

 

Delili smo stan i svi smo bili ležerni jedni s drugima. Nikad u životu nisam imala problema i šokiran sam što sam obeležena kao kriminalac zbog privatne razmene poruke na  WhatsApp-u sa nekim s kim sam živela. Još gore je što su poruke bile od pre nekoliko meseci i tek sada, kada sam spremila sve svoje stvari, rezervisala let i kada mi uskoro ističe viza, doživljavam ovako nešto

Pročitajte još: Najveće onlajn PREVARE su pred praznike, ZORAN platio kameru dobio držač za miša (VIDEO)

Izvršna direktorka zatvora u Dubaiju i objašnjava da Ujedinjeni Arapski Emirati imaju stroge zakone. Ovi zakoni omogućavaju hapšenje, pritvaranje,  čak i krivično gonjenje zbog jedne psovke na mreži. Oni takođe imaju ekstremno značenje da bi se krivično gonjenje moglo dogoditi u punoj meri čak i ako bi izjava koja sadrži reč za pretragu došla van Emirata.

- Pravni postupci u Dubaiju su dugotrajni, a neozbiljan slučaj poput ovog može potrajati i mesecima da prođe kroz lokalni sistem, ne uzrokujući kraj patnji. Uz hotelski smeštaj, zakonske takse i novčane kazne za višak, apsurdna optužba može brzo prerasti u desetine hiljada funti, gubitak posla i u najgorem slučaju, zatvorsku kaznu.

Pročitajte još: Promenio mrežu: Da li ste videli PUTINA kao "Tiktokera"? URENEBESNO! (VIDEO)

Privedena Britanka, pokušala je da zamoli bivšeg cimera da povuče optužbe, ali još uvek nije dobila odgovor.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas