· · Komentari: 0
BJUTI SAVET

Kokosovo ulje može da OŠTETI kosu, ako se nepravilno koristi

Evo na šta treba obratiti pažnju kada je kokosovo ulje u pitanju.

1631519946_food-3062139_1920.jpg
foto: Piksabej

Poznato je da kokosovo ulje može da učini čuda kako za kožu, tako i za kosu. Međutim, pored brojnih prednosti, kokosovo ulje ima i određene mane, posebno za masnu kožu, ili onu koja je sklona aknama, kažu dermatolozi.

Takođe, ako se ne koristi kako treba, može oštetiti i kosu. Zbog toga je jako važno upoznati se sa pravilnim korišćenjem ovog ulja.

Pročitajte još: Izbegnite greške i sačuvajte boju: FARBA će vam se brže ispirati ako PERETE KOSU na ovaj način

Ako nakon korišćenja kokosovog ulja niste dobili meku i zdraviju kosu, već potpuno suprotno, niste ga upotrebili kako treba.

Kako kokosovo ulje deluje, i zbog čega može oštetiti kosu?

Kkada se nanese na kožu, kokosovo ulje stvara zaštitni sloj, što znači da zadržava dobre stvari unutra, dok lošima ne dozvoljava da prodru u kožu.

Iz tog razloga, problem može nastati ako ga koristite na suvom temenu glave, jer tada sloj ulja ne dopušta vodi da prodre do temena, što kosu može učiniti vrlo suvom i krhkom.

Kokosovo ulje treba koristiti uvek na vlažnoj kosi.

Još jedan razlog lomljive i suve kose prilikom košišćenja kokosovog ulja jeste loše ispiranje kose. Naime, kokosovo ulje je nephodno dobro isprati, a po potrebi kosu šamponirajte i dva puta, i posebnu pažnju posvetite temeljnom ispiranju kose.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.