· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Napravite DVE pite u jednom potezu: Slatka i slana poslastica gotova za 40 minuta! (RECEPT)

Obradujete porodicu fenomenalnom slatkom pitom sa suvim grožđem i jabukama i slanom pitom sa sirom.

1621235381_20210515_132147.jpg
FOTO: bakina kuhinja

Baka sa kanala bakina kuhinja za vas ima savršen recept za domaću slatku i slanu pitu.

Potrebno je:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 200 gr sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 1 jaje
  • malo praška za peciva
  • 2 veće jabuke
  • malo cimeta
  • 50 gr suvog grožđa
  • meda ili šećer po želji
  • ulje

Pročitajte još: Ukusno jelo sa mladim krompirom koje se sprema u JEDNOJ TEPSIJI! (RECEPT)

Priprema:

Kore preseći na pola. Sir izdrobiti, dodati jaje i 1 punu kašiku kisele pavlake i izmešati. Jabuke očistiti i narendati dodati suvo grožđe i cimeta i zasladiti po želji.

Premazati 4 kore pa na sredini staviti jabuke  a kore koje su ostale prazne sa strane iseći  na trake i  i ukrštati kao kad pletete kiku.

Staviti u podmazan pleh. Tako uraditi, a dve sledeće nafilovati sa sirom. 

Pročitajte još: Hrskava i meka u isto vreme - Holandska PITA SA JABUKAMA! (RECEPT/VIDEO)

Pitu sa sirom može se premazati sa žumancetom i posutu susamom.

Peći na 200 stepeni, 40 minuta.

Prijatno!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.