Oglas
· · Komentari: 0
ZAŠTITA KOŽE

Zaboravite SKUPE SPREJEVE! Domaćim eteričnim uljima protiv komaraca

Vrele letnje večeri idealne su za rojenje komaraca...

1628114120_Depositphotos_192265972_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Može se učiniti neverovatnim, ali ubod komaraca čak i na našim prostorima može biti apsolutno smrtonosan po ljude. Ovo je posebno značajno ukoliko posmatramo i virus Zapadnog Nila koji donose komarci na našem području, posebno u periodima kada imamo čestu smenu vrelih letnjih dana i onih kišovitih koji pogoduju rojenju komaraca.

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Eterična ulja u borbi sa komarcima

Najefikasnije sredstva za bornu protiv ujeda komaraca prave se kombinacijom prirodnog maslinovog ulja sa specifičnim eteričnim uljima, koji odbijaju komarce. Prirodna sredstva će efikasno odbijati komarce, a potrebno ih je nanositi svaka 2 sata. U ove preparate takođe možete dodati i ulje verbene, lavande, bora, bosiljka i belog luka, u zavisnosti od mirisa koji vas inspirišu.

Pročitajte još: NAJGORE stvari koje konzumirate UJUTRU su KAFA I JOGURT: Promenite ove navike i istopićete SALO sa stomaka! 

  • ulje limunskog eukaliptusa (Eucalyptus Citriodora)
  •  ulje cimeta
  • ricinusovo ulje
  • ulje ruzmarina
  • ulje limunske trave (Lemongrass – Cymbopogon citratus)
  • kedrovo ulje
  • ulje nane
  • ulje karanfilića

Promešajte odabrana eterična ulja sa maslinovim uljem i redovno ih nanosite na kožu da biste se zaštitili od malih zlikovaca. U preparat takođemožete dodati ulje verbene, lavande, bora, bosiljka i belog luka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas