· · Komentari: 0
MLAD I USPEŠAN

ZA MESEC DANA ZARADIO 421 MILION: Momak od 29 godina važi za najpoznatijeg mladog bogataša, ali je uradio nešto što retko kom "buržuju" padne na pamet

Izabrao je profitabilniji životni put.

1635580931_Untitled.png
Foto: Printskrin/Instagram/Forbes

Sem Benkmen-Frajd, trenutno najpoznatiji milijarder ispod 30 godina, postao je još bogatiji zahvaljujući tome što je njegova kompanija za trgovanje kriptovalutama "FTX" zaradila još 421 milion dolara.

Pročitajte još: Šta nije u redu na slici? Ova bizarna greška otkrila je najveću tajnu braka princa Čarlsa i princeze Dajane (FOTO)

Ovom transakcijom je procena njene vrednosti povećana na 25 milijardi dolara, a ujedno su milijarde dolara pripale 29-godišnjem suosnivaču.

Mark Zakerberg i dalje najuspešniji

Prema proceni finansijskog magazina "Forbs", Benkmen-Fajd sada poseduje ukupno 26,5 milijardi dolara, što je skok u odnosu na 22,5 milijardi, koliko je iznosilo njegovo bogatstvo pre samo mesec dana.

Jedino je Mark Zakerberg, koji je sa 29 godina napravio 28,5 milijardi dolara, bio bogatiji u tom dobu. Inače, Frid je pokrenuo "FTX" pre samo dve i po godine i njegova firma je već sada izrasla u jednu od vodećih svetskih kriptoberzi.

Sin profesora prava, Sem je prvo hteo da postane profesor fizike, ali je na kraju odlučio da izabere profitabilniju karijeru, smatrajući da će mu to pružiti mogućnost da donira više novca u dobrotvorne svrhe.

NJegovo čvrsto uverenje u “efikasni altruizam“ i da se radi za najviše dobro navelo ga je i da deo svoje šestocifrene plate donira u humanitarne svrhe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.