· · Komentari: 0

IZGUBIO SAM SAV NOVAC nakon što sam kupio kriptovalute dok sam bio PIJAN, onda sam pokušao ponovo i zaradio 27 hiljada funti

Investitor u kriptovalute otkrio je kako je izgubio sav novac kupovinom bitkoina i eterijuma dok je bio pijan.

1637325610_shutterstock_1370436872.jpg
Foto: Shutterstock

Ovaj 24-godišnjak je prvi put zaronio u ulaganje još 2017. godine kada je bio u Airbnb-u u Tokiju sa prijateljima.

Kako je piće hvatalo, on i njegovi prijatelji počeli su da pričaju o Bitcoinima i Ethereumu. „Čuli smo mnogo pompe oko kriptovaluta“, rekao je građevinski radnik za vesti. „I zato smo razmišljali o ulaganju u to."

Pročitajte još: Fanovi kviza "Želite da postanete milioner" BESNI: Svi se slažu da je pitanje za 2 miliona dinara bilo PRELAKO (FOTO)

Pijano ulaganje

„Moj drug je razgovarao sa jednim od svojih prijatelja, finansijskim savetnikom ili tako nečim, a taj tip je rekao 'Oh, ne može propasti. Investirajte sada i možete se obogatiti."

„I tako, bez ikakvog istraživanja, jedne noći... uložili smo mnogo novca, a posle smo se samo zavalili i posle toga otišli u krevet."

„Sledećeg jutra, samo ogroman krah, 30 odsto tržišta je palo, što je bilo neverovatno nezgodno za nas."

Foto: Piksabej

Ukupno je izgubio oko 1.700 funti svojim neuspelim ulaganjem. Kako je cena bitkoina pala na 53 funte, činilo se da nema nade da će dobiti svoj novac nazad, ali Džoš je video spekulacije da bi kriptovalute mogle ponovo da se vrate, i zapitao se da li je sada vreme za kupovinu po nižoj ceni.

Ovaj put je odlučio da malo istraži i ponovo je pažljivije ušao na tržište.

„Bio sam malo oprezniji u načinu na koji sam ušao“, priznao je.

Džoš je rekao da je „ušao metodičnije i na kraju je došao do tačke u kojoj sam mogao da kupim različite novčiće o kojima sam znao više, sa mnogo više samopouzdanja umesto da sve bacam u recimo ethereum“.

Čini se da se njegov novi pristup isplatio i njegova početna investicija od 6.400 funti sada je vratila 27.000 funti.

„Nisam više ulagao novac, samo sam gledao kako raste, a zatim izvlačio profit i stavljao ga u druge novčiće“, dodao je on.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.