Oglas
· · Komentari: 0

Malo ko zna za DETALJ iz čuvenog filma - Dragan Nikolić i Irfan Mensur POZAJMLJIVALI glasove OVIM glumcima (VIDEO)

Česta praksa u filmskoj industriji.

1632296056_pjimage.jpg
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Vrele gume/ ATA images
Oglas

Svi volimo čuveni film "LJubavni život Budimira Trajkovića" iz 1977. godine i ma koliko puta da se prikazivao, uvek možemo da uživamo u doživljajima simpatične porodice još jednom.

Pročitajte još: Znate li zašto žene nose MARAME u crkvi? Ovaj običaj je zasnovan na rečima Svetog apostola Pavla

Četiri glumca za dve uloge

I dok ste gledali nespretnog Budu (Predrag Bolpačić) i njegovog drugara (Andreja Maričić) kako ulaze u svet muvanja i zaljubljivanja, da li ste obratili pažnju na njihove glasove? 

Glasovi ova dva glumca zapravo nisu njihovi, već su ih pozajmili Dragan Nikolić i Irfan Mensur, a ako pogledate film još jednom, jasno ćete ih čuti.

Nahsinhronizacija se koristila kao vid promocije filma uz pomoć priznatih glumaca

Budinom drugu je glas dao Dragan Nikolić, a samom Budi, Irfan Mensur, mada postoji i priča da su Dragan i Irfan zajedno dali glas samo Budinom drugu.

Pozajmljivanje glasova

Ako se pitate koja logika stoji iza pozajmljivanja glasova, moramo vam otkriti da je to bila uobičajena praksa tih godina.

To je takozvana nahsinhronizacija u kojoj učestvuju učestvuju poznati i priznati glumci, pa se tako filmovi i reklamiraju. To je sada slučaj sa sinhornizacijom crtanih i animiranih filmova.

Nekada se nahsinhronizovanje radilo i sa igranim filmovima. Nije to nikavka novost. Radi se i danas kada film nije tonski i zanatski u redu ili kada reditelj nije zadovoljan sa izgovorenim tekstom glumca koji igra neku od uloga.

A da sve ovo nije teorija zavere, možete se uveriti sami ako pažljivo poslušate dva drugara u filmu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas