Oglas
· · Komentari: 0
ŽIVOTNE NAVIKE

Razbijamo MITOVE: Evo da li se KAFOM zaista možemo otrezniti

Različite vrste kafe imaju i različit procenat kofeina, pa različito deluju na naš organizam

1617312890_Depositphotos_224598234_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Svaka kafa koju ste pružili nekome ko je prethodno konzumirao alkohol - uzalud je bačena. Ono što je tačno je da kafa može da nas razbudi, ali kod osoba u alkoholisanom stanju ona može stvoriti opasnu iluziju da se smatra treznijom nego što je to bila pre kafe.

Sastojci: Poboljšava varenje i ubrzava mršavljanje: Sve prednosti ČIA SEMENKI za naše zdravlje

Ne koristite ovaj divan, mirisni napitak kao loš izgovor da sednete za volan ako nije proteklo dovoljno vremena za trežnjenje. Ako ste muškarac koji je popio 3 piva,  računajte na to da ste minimum 3 sata zvanično u alkoholisanom stanju i da ne treba da vozite.

Pročitajte još: Spremite jelo kao Gvinet Paltrou: Kako se hrani poznata glumica?

Kafa je diuretik kao što je i alkohol pa je još tačnije da ćete imati budnog i dehidriranog čoveka pod dejstvom alkohola.

Kafa leči mamurluk, ali zapravo usporava čišćenje krvi od alkohola. Deluje stimulativno nakon 15 minuta i traje od pet do šest sati. Posebno jače deluje vrsta kafe Robusta, koja sadrži veći procenat kofeina i za četiri odsto, u odnosu na Arabiku. Robusta ujedno ima snažniji i gorčiji ukus, dok je Arabika dosta kiselija i ima puniji ukus.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas