Oglas
· · Komentari: 0
OBIČAJI ZA VENČANJE

Za najvažniji dan, MLADA treba da nosi 4 STVARI: Znate li o čemu je reč?

U pitanju je nešto novo, nešto staro, nešto plavo i nešto pozajmljeno, i svaki od ovih predmeta ima svoju simboliku.

1634845139_wedding-g0f54d900b_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Za venčanje postoje mnoga verovanja, a mladenci najčešće ispoštuju nekoliko od njih.

Pored verovanja koja se tiču samog svadbenog čina, postoji i jedno koje se vezuje samo za mladu, a to je da u svom najvažnijem danu treba da nosi nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno i nešto plavo.

Pročitajte još: Nećete verovati zbog čega mlade zapravo bacaju bidermajer na venčanju

Nešto staro

U većini slučajeva mlada bi kao nešto staro mogla da nosi predmet koji je povezuje s porodicom ili porodičnom prošlošću poput prstena ili starog komada nakita od bake, tkaninu ili veo s maminog venčanja, stari medaljon ili neki drugi stari predmet, a to može da bude i prevozno sredstvo, odnosno oldtajmer koji dugi niz godina stoji u očevoj garaži.

Nešto novo

Za mlade, ovo je lakši deo posla. Nešto novo predstavlja ulazak u novo razdoblje života i optimizam. U to spada svaki novi predmet koji mlada kupi za taj dan. To može da bude venčanica, cipele, burme, nova frizura, nakit, donje rublje, buket i slično. 

Nešto pozajmljeno 

Kada bi se gledalo tradicionalno, to bi bio predmet od neke srećno udate prijateljice, sestre ili rođake. Veruje se da bi tako pozajmljena stvar trebalo da u novi brak unese sreću. To može da bude torbica, veo, pozajmljene pesme od prvog plesa roditelja, sestre, kume ili prijateljice.

Nešto plavo

Plava boja simboliše vernost, pa je mlada može ubaciti u buket, ili da odabere plavu podvezicu, a u obzir mogu ući i plavi detalji na cipelama, nakitu ili u dekoraciji sale.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas