· · Komentari: 0
VEŽBAJTE SA MARIJOM

Aktivirajte sve mišiće: Ove subote sa trenerom Marijom radimo trening za CELO TELO (VIDEO)

Svakog vikenda na Magazinu Novosti vežbajte sa našim profesionalnim trenerom Marijom Stojanović i započnite dan na najbolji način.

1606559438_Untitled.jpg
Foto: Privatna arhiva

Ovog vikenda pred vama je trening za celo telo. Posebno će nam prijati sada kada veći deo dana provodimo u kući, a sledećim vežbama aktiviraćete sve mišiće.

Pre svega ne zaboravite da se zagrejete, a onda krenite sa novim vežbama.

1. Čučanj sa tegovima

Za ovu vežbu potrebna su vam dva tega. Kada ste u čučnju, "gađate" iz stomaka rukama, napred. Ne zaboravite da kolena idu u stranu i prate smer stopala. Leđa su prava, a stomak je stegnut. Radite 3 puta po 15 ponavljanja.

Pročitajte još: ZATEGNITE STOMAK: Ne odlažite vežbanje, naš trener Marija je ponovo tu za vas (VIDEO)

2. Iskorak u mestu

Ovom vežbom aktivirate pomoću tegova i gornji deo tela. Namešteni ste tako da su leđa prava, a laktovi uz telo sve vreme. Bitno je da ugao između oba kolena bude 90 stepeni kada se spustite. Stomak je sve vreme stegnut. Radite 3 puta po 10 ponavljanja.

3. Modifikovani muški sklek sa leđnjakom

Početna pozicija je u izdržaju. Šake su ispod ramena, stopala u širini ramena. Spuštate se, radite leđnjak i podižete se. Kada se podignete leđa su u neutralnoj poziciji, a stomak je stegnut. Radite 3 puta po 10 ponavljanja.

4. Skok u dalj

Skočite, a potom se dočekujete u polučučanj. Zadnjica je iza, stomak je stegnut. Bitno je da opterećenje ne bude na leđima. Ako želite da vežba bude malo teža možete oko nogu staviti traku. Kolena su sve vreme ka spolja i ne prelaze prste stopala. Radite 3 puta po 15 ponavljanja.

Pročitajte još: VEŽBE ZA GLUTEUS su pred vama: Budite aktivni sa našim trenerom Marijom (VIDEO)

5. Vežba za gornji deo tela

Kolena su malo savijena, leđa su prava (kao na snimku). Ovom vežbom aktivirate leđa, a nakon toga triceps. Radite 3 puta 15 ponavljanja. Stomak je stegnut, a laktovi su sve vreme uz telo.

6. Iskorak u stranu

Aktivirate donji deo tela, nalazite se u raskoraku. Bitno je da koleno ne ide napred. Spuštate se lagano iza i podižete se. Naizmenično ide jedna, pa druga noga. Radite 3 puta 20 ponavljanja. Bitno je da druga noga sve vreme bude prava (kao na snimku). Tudite se da telo ne naginjete.

7. Aktivni izdržaj

Početni položaj je položaj za muški sklek. Šake su ispod ramena, a stopala u širini ramena. Stomak je stegnut, ruke izbacujete napred, a nogama u stranu dva puta. Radite 3 puta po 15 ponavljanja. Važno je da kičma nije ni u donjem, ni u gornjem položaju, neutralna je.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.