Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЖБАЈТЕ СА МАРИЈОМ

Активирајте све мишиће: Ове суботе са тренером Маријом радимо тренинг за ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

Сваког викенда на Магазину Новости вежбајте са нашим професионалним тренером Маријом Стојановић и започните дан на најбољи начин.

1606559438_Untitled.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Овог викенда пред вама је тренинг за цело тело. Посебно ће нам пријати сада када већи део дана проводимо у кући, а следећим вежбама активираћете све мишиће.

Пре свега не заборавите да се загрејете, а онда крените са новим вежбама.

1. Чучањ са теговима

За ову вежбу потребна су вам два тега. Када сте у чучњу, "гађате" из стомака рукама, напред. Не заборавите да колена иду у страну и прате смер стопала. Леђа су права, а стомак је стегнут. Радите 3 пута по 15 понављања.

Прочитајте још: ЗАТЕГНИТЕ СТОМАК: Не одлажите вежбање, наш тренер Марија је поново ту за вас (ВИДЕО)

2. Искорак у месту

Овом вежбом активирате помоћу тегова и горњи део тела. Намештени сте тако да су леђа права, а лактови уз тело све време. Битно је да угао између оба колена буде 90 степени када се спустите. Стомак је све време стегнут. Радите 3 пута по 10 понављања.

3. Модификовани мушки склек са леђњаком

Почетна позиција је у издржају. Шаке су испод рамена, стопала у ширини рамена. Спуштате се, радите леђњак и подижете се. Када се подигнете леђа су у неутралној позицији, а стомак је стегнут. Радите 3 пута по 10 понављања.

4. Скок у даљ

Скочите, а потом се дочекујете у получучањ. Задњица је иза, стомак је стегнут. Битно је да оптерећење не буде на леђима. Ако желите да вежба буде мало тежа можете око ногу ставити траку. Колена су све време ка споља и не прелазе прсте стопала. Радите 3 пута по 15 понављања.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГЛУТЕУС су пред вама: Будите активни са нашим тренером Маријом (ВИДЕО)

5. Вежба за горњи део тела

Колена су мало савијена, леђа су права (као на снимку). Овом вежбом активирате леђа, а након тога трицепс. Радите 3 пута 15 понављања. Стомак је стегнут, а лактови су све време уз тело.

6. Искорак у страну

Активирате доњи део тела, налазите се у раскораку. Битно је да колено не иде напред. Спуштате се лагано иза и подижете се. Наизменично иде једна, па друга нога. Радите 3 пута 20 понављања. Битно је да друга нога све време буде права (као на снимку). Тудите се да тело не нагињете.

7. Активни издржај

Почетни положај је положај за мушки склек. Шаке су испод рамена, а стопала у ширини рамена. Стомак је стегнут, руке избацујете напред, а ногама у страну два пута. Радите 3 пута по 15 понављања. Важно је да кичма није ни у доњем, ни у горњем положају, неутрална је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas