· · Komentari: 0
VITKE

Najveća zabluda oko vežbanja je: Treba vežbati ujutru! Ko to kaže?

Treba vežbati što više - to je još jedna zabluda.

1614340821_Depositphotos_233091690_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Ako redovno vežbam, mogu da jedem koliko i šta hoću - jedna je od najčešćih zabluda u koju možemo da upadnemo, u nadi da ćemo bez brige o ishrani sačuvati zdravlje i dobru liniju fizičkom aktivnošću. Međutim, i dalje je vrlo važno šta unosimo u organizam, jer se masti svakako deponuju i prevelike količine ne mogu da se izbace samo treninzima.

Pročitajte još: Prava stvar posle praznika: Sa našim trenerom Marijom ovoga vikenda radimo TRENING ZA CELO TELO (VIDEO)

Postoji još čitav niz zabluda na ovu temu, pa proverite da li ste talac nekih od njih.

Što više treniramo, to bolje

Naprotiv - telu je potreban odmor, kako bi se mišići regenerisali i pripremili za novu fizičku aktivnost. Zato je pogrešno forsirati ih svakog dana unedogled. Umerenost mora biti mera stvari.

Treba vežbati ujutru! Ko to kaže?

Vežbe na prazan stomak

Neko nas je ubedio da je poželjno da vežbamo ujutru, pre doručka, jer se tako sagoreva više masnih naslaga. Istraživanja pokazuju da čovek redovnije trenira kada nema presiju u koje doba dana to treba da čini. Džerad Rešio, kondicioni trener iz Severnog Vankuvera podseća i da treniranjem na prazan stomak brže gubimo snagu, pa opada kvalitet vežbanja.

Pročitajte još: VEŽBE ZA GORNJI DEO TELA: Pratite detaljna objašnjenja trenera Marije i biće vam lako (VIDEO)

Pre treninga ide istezanje

Mnogi misle da se na ovaj način čuvamo od povreda, ali stručnjaci ipak preporučuju da se istegnemo posle treninga, a da se pre vežbanja "bacimo" na dinamičko kretanje, kako bismo pokrenuli mišiće i tako ih, baš kao i um, pripremili za jaču fizičku aktivnost. Tako smanjujemo šanse za povređivanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.