· · Коментари: 0
ВИТКЕ

Највећа заблуда око вежбања је: Треба вежбати ујутру! Ко то каже?

Треба вежбати што више - то је још једна заблуда.

1614340821_Depositphotos_233091690_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Ако редовно вежбам, могу да једем колико и шта хоћу - једна је од најчешћих заблуда у коју можемо да упаднемо, у нади да ћемо без бриге о исхрани сачувати здравље и добру линију физичком активношћу. Међутим, и даље је врло важно шта уносимо у организам, јер се масти свакако депонују и превелике количине не могу да се избаце само тренинзима.

Прочитајте још: Права ствар после празника: Са нашим тренером Маријом овога викенда радимо ТРЕНИНГ ЗА ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

Постоји још читав низ заблуда на ову тему, па проверите да ли сте талац неких од њих.

Што више тренирамo, то боље

Напротив - телу је потребан одмор, како би се мишићи регенерисали и припремили за нову физичку активност. Зато је погрешно форсирати их сваког дана унедоглед. Умереност мора бити мера ствари.

Треба вежбати ујутру! Ко то каже?

Вежбе на празан стомак

Неко нас је убедио да је пожељно да вежбамо ујутру, пре доручка, јер се тако сагорева више масних наслага. Истраживања показују да човек редовније тренира када нема пресију у које доба дана то треба да чини. Џерад Решио, кондициони тренер из Северног Ванкувера подсећа и да тренирањем на празан стомак брже губимо снагу, па опада квалитет вежбања.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГОРЊИ ДЕО ТЕЛА: Пратите детаљна објашњења тренера Марије и биће вам лако (ВИДЕО)

Пре тренинга иде истезање

Многи мисле да се на овај начин чувамо од повреда, али стручњаци ипак препоручују да се истегнемо после тренинга, а да се пре вежбања "бацимо" на динамичко кретање, како бисмо покренули мишиће и тако их, баш као и ум, припремили за јачу физичку активност. Тако смањујемо шансе за повређивање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.