· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Dva PRIRODNA PREPARATA za uklanjanje alergijske reakcije na koži (RECEPT)

Prirodni preparati najdelotvorniji su lek proti alergijske reakcije na telu

1625148361_disease-4392168_640.jpg
Foto: Pixabay

Alergije obično imaju osobe koje imaju slabiji imunitet. Uprkos širokom spektru alergija i još većem broju medicinskih sredstava, nakon nekog perioda organizam stekne imnitet na određeni lek pa se za problem sa alergijama preporučuju prirodni preparati.

Pročitajte još: Napravite prirodni MIRIŠLJAVI sprej za telo, koji će vas RASHLADITI tokom vrelih letnjih dana

Sredstva prirodnog porekla kod svih tipova alergija mogu u praksi izazvati brojne pozitivne efekte manjeg ili većeg značaja. Donosimo vam dva prirodna preparata za alergijske reakcije na telu, koje će smanjiti svrab i ublažiti crvenilo.

Kozje mleko ublažava alergijske reakcije na telu

Kozje mleko smanjuje upale u digestivnom traktu nastale zbog netolerancije na sastojke iz nekih namirnica. Ublažava alergijske reakcije na koži i blagotvorno deluje na disajne organe, pročišćavajući ih. Sa lakoćom se vari i preporučuje svim uzrastima, a posebno u razvoju male dece. U čašu kozjeg mleka sitno izrendajte blag sapun. Neka smeša malo odstoji pa je mažite na zahvaćeno područje tri puta dnevno.

Pročitajte još: Ove namirnice sprečavaju pojavu karijesa

Kokosovo ulje ublažava crvenilo i redukuje svrab

Ovo ulje smatra se boljim lekom za ekcem od mnogih konvencionalnih medikamenata. Ublažava crvenilo i redukuje svrab hidrirajući površinu kože, istovremeno sprečavajući ljuštenje i pucanje zahvaćene zone. Pored toga, kokosovo ulje podstiče normalan proces varenja i reguliše nivo holesterola i glukoze u krvotoku. Konzumirati 2 do 3 kašike kokosovog ulja svakog dana ili ih nanesite na ugroženu kožu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.