· · Komentari: 0
PRIRODNI PREPARATI

Kombinacija pčelinje PERGE i polena izbacuje NAJOPASNIJU bakteriju iz organizma. Evo kako da ih konzumirate

Heliko bakterija i infekcija koju jednom izazove, perzistira decenijama, verovatno i celog života.

1638202136_shutterstock_1359767633.jpg
Foto: Shutterstock

Heliko bakterija je veoma sitan, u obliku zapete, izrazito pokretan i opasan bacil. Heliko bakterija je spiralna bakterija koja je nađena na sluznici želuca. Jedina je bakterija koja može preživeti u izrazito kiselom želudačnom sadržaju, sa vrlo malo kiseonika, pri temperaturi od 37 C. Osim na želudačanoj sluznici, otkriven je i na ranicama na sluznici usne šupljine, u zubnim naslagama, u pljuvački, a dokazan je i u stolici.

Propolis i perga

Perga je pelud koji pčele sakupljaju i čuvaju u košnicama da bi ju koristile preko zime kao i u ishrani mladih pčela. Perga je fermentirani pelud, odnosno proizvod koji nastaje tako što pčele pelud koji skupljaju sa cvetova biljaka unose u košnicu, prerađuju ga dodajući mu produkte izlučivanjem svojih žlezda. Praktično, pčele pelud koji unose u košnicu natapaju sekretima koje izlučuju iz žlezda, smeštaju ga u ćelije saća i zalivaju ga odozgo medom.

Pročitajte još: Da li partneru treba priznati prevaru? Psiholog savetuje da dobro razmislite zbog JEDNOG razloga

U procesu fermentacije tako obrađeni pelud od strane pčela postaje bogatiji brojnim aminokiselinama, fermentima, raznim kvascima, bakterijama, mlečnom kiselinom. Pčele pri preradi peluda koriste preko 200 mikroorganizama, inicirajući pri tome vrlo složen proces fermentacije peluda. Za razliku od peluda, perga je „obrađena“ fermentima i pomešana sa medom.

Najbolji su prirodni lekovi koji poseduju antimikrobno delovanje i mogu uništiti uzrok bolesti. Ali, propolis i perga razlikuju se u načinu korišćenja...

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Ovo poboljšava njenu apsorpciju i iskorišćvanje u organizmu bilo pčele ili čoveka ako je koristi u ishrani. U toku „pretvaranja“ peluda u pergu, ugljeni hidrati meda stvaraju mlečnu kiselinu koja konzervira pergu i štiti je od kvarenja.

Najbolji su prirodni lekovi koji poseduju antimikrobno delovanje i mogu uništiti uzrok bolesti. Ali, propolis i perga razlikuju se u načinu korišćenja.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Propolis je najbolje koristiti u obliku alkoholne tinkture. 10 kapi propolisa na čašu vode. Piti po jednu čašu pre svakog obroka. Tretman se završava kad popijete 100 mililitara tinkture propolisa. Nemojte konzumirati propolis, dok pijete antibiotike. Perga se konzumira u svežem obliku. Ona se samo žvaće, po 10 miligrama dnevno. Najbolje je žvakati posle obroka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.