· · Komentari: 0
ZDRAV ŽIVOT

Prepoznajte prve znake MIGRENE i spremno se suočite sa njom koristeći KUĆNE METODE lečenja

Proširenje krvnih sudova u mozgu, čime se pritiskaju živci uzrokuje bolne migrene

1612396545_migrena.jpg
Foto: Pixabay

Jaki napadi migrene daleko cu češći kod žena, posebno u periodu pre početka menopauze tokom kojeg žensko telo proživljava traumu obavljajući prirodnu tranziciju ka menopauzi. Rizik od snažne migrene bio je veći u kasnijem preiodu predmenopauze, pre potpunog izostanka ciklusa, kada je nivo estrogena u organizmu vrlo nizak. Upravo u ovom periodu, svaka žena može očekivati i po deset napada migrene mesečno.

U slučaju vrlo snažnih migrena tokom predmenstrualnog perioda, lekari preporučuju uzimanje hormonske terapije ili estrogenskih flastera...

Pročitajte još: NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO: Noć u "ZATVORU" za 42 evra! Ovo je NAJNEPRIJATNIJI hostel na planeti (VIDEO)

Žene koje su za vreme menopauze patile od simptoma depresije imale su snažnije migrenske napade, pokazalo je istraživanje Medicinskog univerziteta Sinsinati i Instituta za neurologiju na Univerzitetu u Kaliforniji.

Pročitajte još: Provereni RUSKI RECEPT: Melem koji briše upalu jajnika

U razdoblju hormonalnih promena i hormonskog starenja, kada menstrualni ciklus postaje neredovan, kod žena se javljaju simptomi poput naleta vrućine, naglih promena raspoloženja, razdražljivosti, nesanice, depresije, pada energije i snage, lakšeg i češćeg umaranja, gubitka volje ili debljanja.

Kućni lekovi i eterična ulja koja se koriste za lečenje migrena i drugih vrsta glavobolja svakako su dobrodošli kućni lekovi, posebno ulje od bosiljka, heljde, lanenog semena...

U slučaju vrlo snažnih migrena tokom opisanog razdoblja, lekari su preporučili uzimanje hormonske terapije ili estrogenskih flastera. U postmenopauzi, kada hormonska neravnoteža prestane, a nivo hormona postane nizak i stabilan, najčešće prestaju i migrenski napadaji.

Hrana smanjuje učestalost migrena

Pročitajte još: MATEMATIČAR je "izračunao" ovogodišnje nemire još 2012. godine, a PREDVIĐA još STRAŠNIJE stvari

Izbegavanje konzumiranja određenih namirnica može pomoći u ublažavanju jakih glavobolja. Tako konzumiranje proizvoda sa visokim nivoom magnezijuma i omega-3 masnih kiselina, spanać, bademi, losos, pomažu u smanjenju učestalosti migrena.

Kućni lekovi i eterična ulja koja se koriste za lečenje migrena i drugih vrsta glavobolja svakako su dobrodošli kućni lekovi, posebno ulje od bosiljka, heljde, lanenog semena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.