· · Komentari: 0
ZAČINI

Začinite jelo kurkumom i ne razmišljajte o problemima sa srcem

Ukoliko pijete terapiju za razređivanje krvi zaboravite na ovaj začin.

1614616307_Depositphotos_26188081_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Prema mnogobrojnim studijama kurkuma ima antioksidativno dejstvo i smanjuje kardiovaskularne i dijabetske komplikacije. Ovaj začin je i dobro sredstvo za razređivanje krvi. što znači da pomaže u prevenciji srčanog udara i šloga.

Pročitajte još: Koren snova: Proveren kao afrodizijak, a snižava i pritisak

Smanjuje i holesterol i štiti organizam od ateroskleroze. Terapeutski se koristi i za artritis. Ipak, ako ste na terapiji lekovima za razređivanje krvi, imate čir na želucu ili ste težak dijabetičar izbegavajte ovaj čuveni začin.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Pomorandža sprečava upalu grla, štiti zube, a maska od nje čini čudo za lice

Idealan slatkiš

Osim što je slatko, suvo voće je poznato i po tome što ima pozitivan uticaj na sistem organa za varenje. Ono pokreće creva i poboljšava njihov rad. Dovoljno je samo da suvo voće iseckate na sitno i da ga stavite u jogurt ili u musli. Ovakav obrok će vam dati snagu i energiju i držaće vas sitim duži vremenski period.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.