· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Ruski preparati za bol u zglobovima (RECEPT)

Bolovi u zglobovima više nisu rezervisani samo za starije osobe...

1627421807_Depositphotos_53124599_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Problemi sa kolenima, ramenima, laktovima i zglobovima posledica su dugog sedenja za računarom i slaboj aktivnosti čoveka. Ovi problemi počinju da se manifestuju nakon 45. godine, ali nisu strani ni u tridesetim godinama. Uzrok mogu biti i povrede, preopterećenja, frakture, artritis i reumatizam.

Pročitajte još: Dijeta PUN TANJIR: 10 namirnica koje možete jesti neograničeno! (MENI)

Med, senf i so

Pomešajte 1 kašiku meda, 1 kašiku ljutog senfa, 1 kašiku sitne morske soli i jednu kašiku vode. Smesu dobro izmešajte dok se tekstura ne izjednači. Prespite masu u praznu kutiju od kreme ili neku drugu tamnu staklenu posudu.

Pročitajte još:  Letnja vegetarijanska DIJETA: Ukusna i efikasna! (JELOVNIK)

Sledeći put kada osetite neprijatan bol, jednostavno nanesite ovu "kremu" na bolnu tačku. Prekrijte plastičnom kesom ili folijom i vežite maramom ili šalom kako bi se to grejalo. Najpoželjnije bi bilo ako je šal napravljen od vune. Tako treba da stoji jedan i po do dva sata. Najbolje je da ponovite ovaj postupak pre spavanja, tako da se zglobovi mogu odmarati nakon "tretmana". Ujutro operite "kremu".

Ponovite ovaj postupak 4 do 5 dana za redom. Učinak ćete osetiti nakon prvog puta. Sama smesa treba da se čuva u frižideru, ali ne duže od 5 do 6 dana.

Tamjan

Drvo tamjana jača imunitet i ubija slobodne radikale koji su izazvali infekcije u predelu bolnih zglobova ili kostiju. Korišćenje ovog prirodnog leka smanjiće neprijatan osećaj i upalu. Pola kašičice sušenog lišća drveta tamjana prokuvajte u 2dl vode. Pustite da se ohladi i pijte dva puta dnevno.

Pročitajte još: Letnja vegetarijanska DIJETA: Ukusna i efikasna! (JELOVNIK)

Istovremeno, svaki dan na bolno mesto stavljajte hladne obloge sa ledom.

Đumbir

Topikalna upotreba đumbira smanjuje otok kod bolnog zgloba ili kostiju i uklanja neprijatan osećaj. Olakšava kretanje i leči bakterijske i virusne infekcije. Stavite 50 grama korena đumbira u 200 mililitara ključale vode. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji sve nekih 15 minuta.
Ispasirati u blenderu sve zajedno. Dobićete kremastu smesu. Nanesite je u debelom sloju na bolno mesto. Prekrijte pamučnom krpom, sačekajte pola sata pa isperite vodom.

Pročitajte još: Rotaciona DIJETA za jul: Najlakši način da izgubite kilograme

Bosiljak

Ova lekovita biljka je prirodan lek protiv bolova i delotvoran je kod problema sa kostima i zglobovima. Takođe jača imunitet i pomaže organizmu da se izbori sa uzročnicima infekcija.
Usitniti šaku lišća svežeg bosiljka u blenderu. Dodati kašiku kokosovog ulja. Dobijenu pastu nanesite na deo koji vas boli. Ostavite da deluje sat vremena pa isperite toplom vodom. Ponavljajte svakodnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.