· · Komentari: 0
MENTALNO ZDRAVLJE

Da li ste znali da TRI ZELENE namirnice donose bolju koncentraciju? Evo i koje...

Jaka koncentracija i zdravlje mozga od presudne su važnosti za naše svakodnevne aktivnosti

1618955609_Depositphotos_86971166_xl-2015.jpg
Foto: Depositphotos

Hrana je ključna za regulaciju nivoa raspoloženja i energije u našem organizmu. Na taj način  utičeona direktno utiče na koncetraciju i ima moć da utiče na bistrinu uma i pamćenje, pa se iz tog razloga preporučuje konzumiranje ovih namirnica u što većim količinama.

Pročitajte još: Zaboravite na vodu posle treninga, popijte OVO piće i sagorećete masti

Donosimo vam tri zelene namirnice, čijim konzumiranjem ćete ojačati svoju koncetraciju.

Zeleno lisnato povrće preporučuje se da se konzumira za bolju koncentraciju, a sadrži i folnu kiselinu koja poboljšava bistrinu uma...

Avokado

Svaki ljudski organ zavistan je od dotoka krvi, posebno mozak i srce, zbog čega se preporučuje konzumacija avokada koji poboljšava protok krvi. Avokado je pun vlakana što pomaže ublažiti glad i doprineti istovremeno boljoj koncetraciji.

Zeleno lisnato povrće

Pročitajte još: Lekovi od bubašvaba su sve traženiji: Postoji 100 farmi, a podmlađuju i leče

Zeleno lisnato povrće je puno karotenoida i antioksidanasa, što povećava moć mozga i pomaže da ga zaštitimo. Isto tako je bogat i B vitaminom, koji dokazano pomaže boljem pamćenju, snazi mozga i zdravlju. Zeleno lisnato povrće preporučuje se da se konzumira za bolju koncentraciju, a sadrži i folnu kiselinu koja poboljšava bistrinu uma.

Pročitajte još: Čuvena RUSKA TRAVARKA Nestorova otkriva: Ovo je 8 zlatnih pravila za prevenciju svih bolesti

Zeleni čaj

U zelenom čaju nalaze se teanin koji povećava aktivnost alfa talasa, koji povećava nivo smirenosti i kofein koji vam pomaže pri koncentraciji i drži vas budnim. Teanin otpušta kofein sporije, a ta dva sastojka proizvode bolju sposobnost usmeravanja pažnje i poboljšavaju preciznost i brzinu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.