· · Komentari: 0
korisno

DESET SAVETA kako da smanjite NADUTOST LICA

Nemate višak kilograma, ali ste naduti u predelu lica? Pogledajte šta možete da učinite da smanjite problem!

1603461080_Depositphotos_23297802_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ako nemate višak kilograma i nisu vam potrebni saveti za mršavljenje, možda "bijete bitku" sa licem koje izgleda naduveno.

Na licu se može zadržavati voda, ali i masno tkivo, a ovo su najefikasniji načini da uklonite te probleme!

Evo šta preporučuju stručnjaci!

Pročitajte još: Da li ste znali da kada pišete na telefonu, vaša kičma PROŽIVLJAVA PAKAO: Možete biti trajno OŠTEĆENI

1. Radite vežbe za lice

Izgradićete tonus mišića, a crte lica delovaće "isklesanije". Uvlačite i ispuštajte vazduh u obrazima kao da svirate trubu, smešite se i stiskajte mišiće vilice, i pućite usne na desnu, pa na levu stranu. Sve to zateže mišiće obraza i brade.

2. Radite kardio trening

Možda već vežbate, ali radite pogrešne vežbe. Kardio ili aerobik vežbe ubrzavaju rad srca i time dovode do gubljenja viškova svuda po telu, pa i na licu.

3. Pijte više tečnosti

Važno je za zdravlje, ali i izgled. Osećaćete se sitije i koža će vam biti zdravija.

Pročitajte još: STERILITET KOD ŽENA kao rukom odnesen! Uživajte u ovom čaju tokom hladnih dana

4. Izbegavajte alkohol

Štetna dejstva alkohola predmet su brojnih studija, ali kada je zdrava ishrana u pitanju, znajte da je alkohol visokokalorična, a ne naročito hranljiva namirnica. Podiže rizik od gojaznosti i nadutosti.

5. Izbegavajte prerađene ugljene hidrate

"Krivci" su za masne naslage, ne sadrže vlakna i izazivaju skok nivoa šećera u krvi. Ako ne želite da se ugojite, nemojte jesti krekere, testeninu i slatkiše.

6. Spavajte više

Bolji kvalitet i dužina sna u vezi su sa izgledom, ali i opštim zdravstvenim stanjem. Malo sna usporiće vaš metabolizam.

7. Smanjite unos soli

Više soli, znači i više vode koja se zadržava u organizmu. Ako umanjite unos soli, brzo ćete primetiti razliku. Često se ona "krije" u prerađenoj hrani kao što su grickalice i suhomesnate prerađevine.

Pročitajte još: Kako vaše DRŽANJE utiče na TELO: Šta je pravilno?

8. Jedite više vlakana

Odlična su za sistem za varenje, jer sporo "prolaze" kroz njega i zbog toga se duže osećamo sitim. Više rastvorljivih vlakana u ishrani, po jednoj studiji, dovodi do gubljenja viška kilograma čak i ako ne umanjite unos kalorija. Vlakna se nalaze u voću, povrću, orašastim plodovima i mahunarkama, piše "Healthline".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.