Oglas
· · Komentari: 0
zdravo

Izbegavajte ovu hranu za zdavije srce: Kako ishrana utiče na kardiovaskularni sistem?

Određena hrana ne pomaže našem kardiovaskularnom sistemu.

1632928894_Depositphotos_76468921_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ishrana igra značajnu ulogu u zdravlju srca i može imati pozitivan ili negativan efekat.

- Za optimalno zdravlje, Američko udruženje za srce preporučuje odraslima da na njihovom eniju akcenat bude na povrću, voću, mahunarkama, integralnim žitaricama, životinjskim proteinima i ribi, kaže dr Peni Kri Eterton, profesor ishrane i član Američkog udruženja za srce. Hrana koju jedemo ima direktan uticaj na krvni pritisak, pa čak i pomaže u određivanju zgrušavanja krvi. Gojaznost, visok krvni pritisak i visok holesterol su faktori rizika za srčane bolesti koji su blisko povezane sa onim što jedemo, konzumiranje dijete sa malo zasićenih masti i bogate vlaknima može značajno da smanji rizik od srčanih oboljenja, piše Real Simple.

Pročitajte još: Beli luk je dobar za IMNUNITET, ali pomaže i kod čestog KOŽNOG OBOLJENJA

Koju hranu da izbegavamo u korist kardiovaskularnog zdravlja?

Trebalo bi da ograničimo hranu bogatu zasićenim mastima, solju, prerađenim mesom, rafinisanim ugljenim hidratima i pića zaslađena šećerom.

Povećan unos natrijuma povezan je sa povećanim rizikom od visokog krvnog pritiska i srčane insuficijencije.

Kada je u pitanju zdrava ishrana, fokusirajte se na dodavanje više ukusne hrane bogate hranljivim materijama, gde je to moguće, umesto da se fokusirate na ograničavanje sebe. Čineći ishranu prijatnijom, biće lakše njeno održavanje.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas