Oglas
· · Komentari: 0

Kratak TEST za proveru zdravlja SRCA! Sve što vam treba je hladna voda!

Srce je mišić koji radi bez prestanka celog našeg života. Zbog nezdravog načina življenja, pogotovo u urbanim sredinama, vaše srce dosta trpi.

1649864790_heart-g78e6ce387_640.jpg
Oglas

Zbog toga, predstavljamo vam jedan test koji možete uraditi upravo sada kod kuće, a koji indikuje da li vam je srce zdravo. 

Pročitajte još: ČUPKAŠ KOŽU NA LICU, NOGAMA ILI RUKAMA? Tri praktična saveta da prekinete sa ružnom navikom

Napunite malo veću posudu hladnom vodom i dodajte i led. Uronite obe ruke u vodu i držite ih 30 sekundi:

1. Ako su vam prsti bledi i plavkasti - imate probleme sa cirkulacijom krvi u telu i nivo kiseonika u krvi je nizak. 

2. Ako su vam prsti pocrveneli – to je dobar znak, jer crveni prsti pokazuju da verovatno problema sa nivoom kiseonika u krvi, te da su vam srce i krvotok zdravi.

Kako krv prenosi kiseonik i hranljive materije do svih drugih delova tela, loš rad cirkularnog sistema može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, pa čak i probleme sa srcem.

Kako poboljšati cirkulaciju? 

Prvo što možete da uradite zarad poboljšanja cirkulacije je promena životnog stila. Nastojte da loše životne navike zamenite zdravim. Odreknite se alkohola, kafe, pušenja, hrane bogate šećerima i lošim mastima. Smanjenje kilaže, ukoliko ste gojazni, može doprineti poboljšanju cirkulacije. Redovna i umerena fizička aktivnost takođe. Poznato je da dobar holesterol (HDL) čuva zidove krvnih sudova. 

Još jedan faktor koji dovodi do slabe cirkulacije, posebno u nogama, jeste dugo sedenje koje je karakteristično za savremene poslove. Nastojte da što češće „pravite pauze“ tj. ustajete kako bi cirkulacija proradila. Na meniju treba da se nađe i hrana bogata biljnim vlaknima, što znači više voća i povrća. Hidratacija organizma se podrazumeva. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas