Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кратак ТЕСТ за проверу здравља СРЦА! Све што вам треба је хладна вода!

Срце је мишић који ради без престанка целог нашег живота. Због нездравог начина живљења, поготово у урбаним срединама, ваше срце доста трпи.

1649864790_heart-g78e6ce387_640.jpg
Oglas

Због тога, представљамо вам један тест који можете урадити управо сада код куће, а који индикује да ли вам је срце здраво. 

Прочитајте још: ЧУПКАШ КОЖУ НА ЛИЦУ, НОГАМА ИЛИ РУКАМА? Три практична савета да прекинете са ружном навиком

Напуните мало већу посуду хладном водом и додајте и лед. Уроните обе руке у воду и држите их 30 секунди:

1. Ако су вам прсти бледи и плавкасти - имате проблеме са циркулацијом крви у телу и ниво кисеоника у крви је низак. 

2. Ако су вам прсти поцрвенели – то је добар знак, јер црвени прсти показују да вероватно проблема са нивоом кисеоника у крви, те да су вам срце и крвоток здрави.

Како крв преноси кисеоник и хранљиве материје до свих других делова тела, лош рад циркуларног система може узроковати многе здравствене проблеме, па чак и проблеме са срцем.

Како побољшати циркулацију? 

Прво што можете да урадите зарад побољшања циркулације је промена животног стила. Настојте да лоше животне навике замените здравим. Одрекните се алкохола, кафе, пушења, хране богате шећерима и лошим мастима. Смањење килаже, уколико сте гојазни, може допринети побољшању циркулације. Редовна и умерена физичка активност такође. Познато је да добар холестерол (ХДЛ) чува зидове крвних судова. 

Још један фактор који доводи до слабе циркулације, посебно у ногама, јесте дуго седење које је карактеристично за савремене послове. Настојте да што чешће „правите паузе“ тј. устајете како би циркулација прорадила. На менију треба да се нађе и храна богата биљним влакнима, што значи више воћа и поврћа. Хидратација организма се подразумева. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas