· · Komentari: 0
USNE

LEKARI SU REKLI: Ovih 9 stvari morate da znate pre nego što odlučite da POVEĆATE USNE

Želite da povećate usne? Prvo pročitajte preporuke dermatologa-kozmetičara sa dugogodišnjim iskustvom.

1600509858_Depositphotos_83001722_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Lepe i pune usne brišu nekoliko godina. Međutim, danas usne ne povećavaju samo sredovečne žene, već i mlade devojke. U stvari, trend je da sve više mladih pacijenata pribegavaju “punjenju” usana. O rizicima i realnosti koju bi trebalo da znate pre "susreta" sa iglom, otkriva vam specijalista sa dugogodišnjim iskustvom.

Pronađite dobrog stručnjaka

Izbor specijaliste treba odgovorno tretirati. Ako diplome i uverenja o završetku relevantnih kurseva ne vise u kancelariji, nemojte se ustručavati da pitate da ih vidite. Ali to nije dovoljno: između vas i vašeg lekara mora da postoji poverenje.

Formulišite svoja očekivanja

Razgovarajte sa svojim lekarom i detaljno objasnite šta želite. Recite lekaru kakve usne želite, a dobar stručnjak će proceniti razmere vašeg lica i predložiti ispravke u skladu sa vašim pojedinačnim parametrima. Uostalom, glavni problem je da nakon injekcije, treba da nastavite da izgledate prirodno.

Pročitajte još: BIZARNO ILI NE? Ovaj novi trend je ZAPALIO društvene mreže (FOTO)

Uverite se da povećanje usana nema nikakve kontraindikacije

Povećanje usana može pogoršati stanje bolesnika sa hroničnim bolestima, može izazvati inflamaciju kože, dijabetes, alergije na komponente, do problemia sa zgrušavanjem krvi. Usne ne bi trebalo da tretirate ukoliko ste trudni, dojite i imate manje od 18 godina. Pored toga, injekcije se ne preporučuje ako ste imali herpes na usnama pre manje od šest meseci.

Foto: Depozit

Ponašajte se u skladu sa uputstvima lekara

Pre postupka uzdržite se od toplih napitaka, alkohola, lekova koji razređuju krv. Najmanje tri sata pre tretmana ne primenjujte kozmetiku na usnama. Takođe, posle tretmana neko vreme morate da izbegavate tople napitke, kupanje u kadi, saunu, solarijum, intenzivne treninge, pa čak i strastvene poljupce. Ne planirajte postupak u prvim danima ciklusa.
To je zbog činjenice da je tokom ovog perioda organizam osetljivijii i otoci su nekoliko puta veći. Tako da će sama procedura i period oporavka biti mnogo bolniji nego inače.

Pročitajte još: Uvek ISPIRATE USTA nakon pranja zuba? PRESTANITE! Možete napraviti PROBLEM, a niste ni svesni!

Nakon postupka, usne otiču

Period oporavka je obično samo jedan dan. Ali, mali otok i bol mogu postojati do nedelju dana.

Foto: Depozit

Ne uzimajte "Aspirin" i "Ibuprofen" tokom oporavka

Ovi antiinflamatorni lekovi povećavaju šanse da dobijete modrice.

Masirajte usne

Mehaničko rastezanja kože, prouzrokuje da unutar usana ubrizgani lek stimuliše proizvodnju novog kolagena. Pored toga, usne su vlažne.

Pročitajte još: Ove JUTARNJE RUTINE mogu da zamene KAFU: Osećaćete se lepše

Rezultati će se održati manje od godinu dana

Fileri na bazi hijaluronske kiseline postepeno će se izgubiti ravnomerno. Prosečan efekat tretmana je od tri meseca do godinu dana, u zavisnosti od osobe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.