Oglas
· · Komentari: 0
LEKOVITO

Liči na LJUDSKI MOZAK, a jedna šaka čini ČUDA za organizam: Evo šta sve može da leči ovaj PLOD!

Ovaj orašasti plod ima niz benefita za organizam.

1603962167_Depositphotos_38923899_s-2019.jpg
Oglas

Orasi su puni vlakana, masti, minerala i vitamina i to su samo neke od njegovih prednosti za organizam. Mnogim istraživanjima je ovo i dokazano.

Evo zašto se orasi smatraju veoma zdravom namirnicom:

1. Obiluju antioksidantima

Zbog antioksidanata koje sadrže, orasi smanjuju loš holesterol i rizik od nastanka arterioskleroze.

2. Rizik od srčanog udara će svesti na minimum

Orasi imaju više omega-3 masti od bilo kog drugog orašastog ploda. Samo jedna porcija oraha zadovoljava dnevnu preporučenu dozu omega-3 masti, a pozanto je da omega 3 drastično smanjuje rizik od srčanog udara.

Pročitajte još: Da li znate šta je "PRAVILO 42%"? Primenite ga i videćete REZULTATE

3. Smanjuju upale i stres 

Stres je uzrok mnogih bolesti, uključujući bolesti srca, dijabetesa tipa 2, Alchajmerovu bolest. Polifenoli u orasima pomažu u borbi sa stresom, a pogoduju i zdravlju mozga. Orasi poboljšavaju pamćenje i omogućavaju da mozak duže funkcioniše dobro.

Foto: Depozit

4. Pomažu digestivnom sistemu da radi kao sat

Istraživanja su pokazala da će zdravlje creva biti bolje ako se u njima nalaze dobre bakterije, a orasi ih sadrže u obilju. Ukoliko ih jedete redovno, sa varenjem nećete imati problema.

Pročitajte još: Zašto su ova TRI MINERALA tako važna za zdravlje

5. Smanjuju rizik od nastanka raka

Rak prostate, rak dojke i rak debelog creva nemaju nikakve šanse ukoliko redovno jedete orahe. Istraživanja su pokazala da ovaj orašasti plod ima sposobnost da zaustavi rast ćelija, ali da je odlična i preventiva protiv ovih vrsta karcinoma. 

Foto: Depozit

6. Odlični saveznici u mršavljenju 

Orasi su odličan izvor vlakana. Iako imaju dosta kalorija, oni će vas brže zasititi od druge hrane i sprečiti želju za slatkišima. Iz tog razloga se preporučuju osobama koje žele da smršaju.

Pročitajte još: ČIST JEZIK, ZDRAVI UNUTRAŠNJI ORGANI! Promene na jeziku koje ukazuju na stanje vašeg organizma

7. Drže dijabetes pod kontrolom

Orasi su odlični u prevenciji dijabetesa tipa 2. Oni kontrolišu nivo šećera u krvi. U jednom eksperimentu koje je proučavalo lekovitost oraha i uticaj na nivo šećera je učestvovalo 100 ispitanika. Svakog dana su jeli po jednu porciju oraha i nakon 3 meseca je kod većine zabeležen pad nivoa šećera za 8 posto.

8. Smanjuju krvni pritisak

Visok krvni pritisak dovodi do povećane šanse za mnoge srčane bolesti. Orasi mogu zančajno da regulišu ove vrednosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas