Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVO TELO

ODAHNITE! Ne treba da se NALIVATE VODOM na silu i po svaku cenu

Muka vam je od brojanja čaša i flaša vode koje dnevno popijete, proganjaju vas broj od dva, tri litra...

1596232691_voda.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Zaboravite na savete, zaboravite na osam čaša vode, zaboravite na nalivanje vodom! Slušajte svoje telo i učinite sebi da se lepo osećate u svojoj koži.

Pročitajte još: Nije ŠALA! Možda ste ALERGIČNI na HRANU, a da toga niste ni svesni

Zaboravite na mit o osam čaša vode!

Istraživači sa australijskog univerziteta konačno su nam poslali dobru vest. Pravilo svakodnevnog unosa jednake količine vode u organizam ne važi za sve. Zapravo, suština je u osluškivanju svog organizma na način sami utvrdite kada vam je dosta vode.

Previše vode nije dobro
Previše vode može biti pogubno po organizam. Prekomeran unos tečnosti može dovesti do hiponatremije, odnosno oticanja problematičnih delova tela, što posledično dovodi do grčeva, mučnine, povraćanja, gubitka svesti, a u ekstremnim slučajevima i do smrti.

Pročitajte još: Letnje osveženje skida kilograme! 10 KILOGRAMA MANJE za dve nedelje BEZ TRENINGA i znojenja

Pratite vaše telo i u trenutku kad je organizmu dosta tečnosti, jednostavno vodu je tada teško gutati. 

Pročitajte još: Ako ne perete ZUBE redovno - nastradaće vaše SRCE! Evo šta kažu lekari

- Potrebno je raditi ono što vaš organizam traži. Pijte vodu kad ste žedni, a ne po utvrđenom rasporedu - navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences. 

Pročitajte još: Obrok od 75 KALORIJA: Salata od KUPINA, kozjeg sira i rukole (FOTO)

Refleks gutanja postaje sputan nakon što je popijena dovoljna količina vode. Dakle, kad se govori o mitu o osam čaša vode na dan, dobro je da organizam bude hidriran, ali pritom treba slušati vlastito telo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas