· · Komentari: 0
SAVET

Oprezno sa toalet papirom! Posledice mogu uticati na vaše zdravlje, evo i kako

Prirodno je da ćete se osećati malo uplašeno kada osetite peckanje ispod pojasa. Iritacija u predelu ženskih polnih organa ima svoje uzročnike, ali ovaj je najčudniji, toalet papir.

1613038032_Depositphotos_42060841_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Toalet papir može da izazove iritacije, naročito ako vam je koža u tom delu osetljivija i ako toalet papir ne koristite pravilno.

Ovo su samo neki od problema čiji je uzročnik toalet papir:

Pročitajte još: Stalno vam je hladno? Oslušnite svoje telo

Male posekotine

Brisanje previše grubim ili teškim toalet papirom može da stvori male posekotine.

Ovi mikro rezovi mogu da dovedu do iritacija, oticanja, pa čak i do infekcije, ako se ne tretiraju adekvatno, jer je tu koža veoma osetljiva.

Infekcije mokraćnih puteva

Čudno je to što stvari koje koristite za otklanjanje urina mogu i da izazovu urinarne infekcije. Razlog tome je ženska uretra do koje bakterije ne moraju da putuju daleko. Ono što bi trebalo da uradite da biste sprečili ovu pojavu je da obratite pažnju na smer brisanja.

Pročitajte još: Spavanje je štetno po zdravlje?

Lekari savetuju da se brišete od napred ka pozadi. Na taj način se bakterije sporije prenose do bešike jer su udaljenije.

Mirišljavi toalet papiri

Mnogo toalet papira ima mirise, boje i druge hemikalije koje mogu da nadraže kožu i dovedu do raznih infekcija. 

Prekomerno brisanje takođe može da prouzrokuje smetnje, pa može doći do oticanja u predelu vagine.

Pročitajte još: Tri namirnice ne smete uzeti na "prazan stomak", a prva je KAFA

Gljivične infekcije

Mirisi i hemikalije u vašem toalet papiru mogu da poremete normalnu pH vašeg polnog organa i dovedu do gljivičnih infekcija.

Ako primetite neke od problema bešikom, promenite toalet papir, a ukoliko se problemi nastave, obratite se lekaru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.