· · Komentari: 0
SAVETI

Oslobodite se bolova u vratu i migrene pomoću OVE namirnice

Migrene stvaraju neprijatan u glavi, ali i vratu

1617011135_bolovi-u-glavi.jpg
Foto: Despositos

Stručnjak sa klinike za fizioterapiju otkrio je trik koji pomaže u ublažavanju bolova u vratu i potencijalnih migrena, a za sve to potreban vam je krompir.

Pročitajte još: OVE NAMIRNICE nikako ne treba unositi pre spavanja

Foto: despositos

- Imali smo veliki porast pacijenata sa bolovima u vratu i migrenama, koje su povezane sa dugim sedenjem zbog karantina do kog je došlo zbog pandemije korona virusa. Problem se odnosi uglavnom na držanje donjeg dela leđa. Napravite test, kada gledate u ekran i vaša vidna linija je u skladu sa njim, onda nemate problem. Ipak, ako gledate prema dole, najčešće ukoliko radite za laptopom, vaša glava praktično visi i to opterećuje donji deo leđa - rekao je fizioterapeut i nastavio:

- To često dovodi do peckanja u trapezastim mišičima i utiče na mišiće u vratu, kičmi i nervima.

Pročitajte još: Aronija - BOMBA zdravlja! Istraživanje u Ohaju pokazalo NEVEROVATNE rezultate

On dalje otkriva da vam u rešavanju tih problema mogu pomoći dva krompira. Spojite ih zajedno i lezite ravno, sa postavljenim krompirom ispod zadnjeg dela glave. Tada opustite vrat i to će vam pomoći da olabavite mišiće i vrat ponovo vratite u prvobitan položaj. Ovo je veoma korisna i efikasna stvar, a ljudima može pomoći da se kod kuće oslobode napetosti u vratu i pritiska oko sebe. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.