Oglas
· · Komentari: 0
odložite telefon pre spavanja

Šta može da se desi ako koristite telefon neposredno pre spavanja: Podstiče čak i ranije starenje

Verovatno ste jednom sebi obećali da ćete ovaj put ići ranije u krevet, ali iako legnete ranije vi još neko vreme provedete na telefonu

1655819342_laura-chouette-ueKvt5FmM24-unsplash.jpg
Foto: Unsplaš
Oglas

Teško je ostaviti telefon u drugoj prostoriji i ođaviti se, čak i na nekoliko sati. Ali korišćenje telefona neposredno pre spavanja može uticati na vaše zdravlje više nego što mislite. 

Pročitajte još: Oslobodite se bola u LEĐIMA: Rešite se bola na prirodan način (FOTO)

1. Može da vam ošteti oči

Ako ste ikada osetili da vam se vid iznenada zamaglio nakon što ste proveli sate listajući telefon, to je sasvim normalna pojava. Dok koristite pametni telefon, to može dovesti do naprezanja očiju , poznatog i kao umorne oči. Da biste zaštitili svoje oči, pokušajte da smanjite osvetljenost ekrana i izbegavajte predugo korišćenje telefona. U ovom slučaju bilo da je u pitanju telefon ili kompjuter, ukoliko dugo provodite vremena za ekranom trebalo bi da koristite veštačke suze. 

2. Može vam poremetiti san

Kada konačno legnete u krevet na kraju dugog dana, možda će vam biti primamljivo da provedete još malo vremena proveravajući svoje poruke ili čitajući vesti. Ali ova navika nije tako bezopasna kao što se čini, a korišćenje telefona blizu vremena za spavanje može vas sprečiti da se dobro naspavate. Svetlo sa vašeg pametnog telefona ne utiče samo na vaš vid, već može i da poremeti ciklus spavanja i buđenja, što zauzvrat može izazvati više zdravstvenih komplikacija. Korišćenje telefona pred samo spavanje može voditi direktno u insomniju, koja se kasnije teško leči. 

4. Može dovesti do bržeg starenja vaše kože

Možda trošite mnogo novca na skupu negu kože, ali nešto tako jednostavno kao što je korišćenje telefona u krevetu može da sabotira sve vaše napore. Kada pogledate dole u ​​svoj telefon, to uzrokuje pojavu linija i nabora na vratu, što zauzvrat može učiniti da izgledate prerano ostareli. Takođe pored bora, može izazvati bolove u vratu, a deformacija pršljenova i kičme se dešava sve više tokom prekomerne upotreba telefona ili kompjutera. 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas