· · Komentari: 0

STANITE NA JEDNU NOGU I OTKRIJTE DA LI VAM JE ZDRAVLJE UGROŽENO: Ovo je ZNAK koji upozorava na bolest!

Fiziolog otkrio da problem s ravnotežom može da bude signal narušenog zdravlja!

1634021465_feet-ga13da2122_640.jpg
Foto: Pixabay

Možete li dugo da stojite na jednoj nozi, a da ne izgubite ravnotežu? Probajte, važno je. Škotski fiziolog Don Skelton otkrio je na koje zdravstvene probleme može da ukazuje ovaj problem.

Prema zaključcima specijaliste, ova sposobnost se pogoršava u dobi od 35 do 40 godina, što ukazuje na poremećaj u mišićima i radu mozga. Telu postaje sve teže da kontroliše i obrađuje informacije o položaju u prostoru, kretanju mišića i zglobova.

Zato trening stabilnosti na jednoj nozi, prema mišljenju fiziologa, pomaže ne samo u sprečavanju mehaničkih povreda usled pada, već i umanjuje rizik od razvoja demencije.

"Bolesti nervnog sistema, unutrašnjeg uha, kardiovaskularna oboljenja, emocionalni poremećaji i mnoge druge tegobe mogu dovesti do neravnoteže. Neke od ovih bolesti mogu imati fatalne posledice", napominje direktor odseka za nervne bolesti Univerziteta Sečenov Vladimir Parfjonov.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.