Oglas
· · Komentari: 0

ZABORAVITE RIGIROZNE DIJETE: Napitak koji vam može pomoći da skinete MASNE naslage sa stomaka

Isprobajte napitak za koji stručnjaci kažu da može ukloniti salo sa vašeg stomaka

1679835009_zeleni-caj.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Visceralna masnoća može izazvati niz ozbiljnih zdravstvenih problema, od dijabetesa do srčanih bolesti. Zbog toga je neophodno eliminisati ovog "krivca" zbog kog ne smemo da nosimo usku i kratku garderobu. Iako je poznato da ne postoji čarobni štapić kada je u pitanju mršavljenje, nutricionisti tvrde da je jedan napitak posebno delotvoran kada je skidanje sala sa stomaka u pitanju. Većina se teško odriče navika kao što je ispijanje jutarnje kafe, ali stručnjaci savetuju da je zamenimo zelenim čajem.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Obesiti", ova mešavina čaja može pomoći u sagorevanju masti sa stomaka i to bez drugih promena u ishrani. Istraživanja sugerišu da bi uključivanje zelenog čaja u svakodnevnu ishranu moglo da bude pogubno za visceralne masnoće. 

Zeleni čaj sadrži grupu antioksidanata, poznatih kao polifenoli, koji čine do 30 procenata njegove suve težine. Posebno je bogat u najmoćnijoj vrsti katehina koji mogu da ubrzaju metabolizam i doprinesu bržoj razgradnji masti. Osim katehina, zeleni čaj sadrži i kofein, koji se smatra stimulansom koji pomaže u sagorevanju masti, energiji i vežbanju.

Imajući ovo na umu, istraživački tim je angažovao 270  muškaraca i žena kako bi posmatrali efekte dejstva zelenog čaja na masti.

Ispitivanje je pokazalo da su subjekti unosili ekstrakt zelenog čaja koji sadrži 583 mg katehina (katehinska grupa) ili 96 mg katehina (kontrolna grupa) dnevno. Navodi se da ni učesnici ni istraživači nisu znali koji tretman učesnici primaju dok se kliničko ispitivanje ne završi. Rezultati su pokazali da je grupa koja je unosila više katehina skinula više masnih naslaga sa stomaka.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas