Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАБОРАВИТЕ РИГИРОЗНЕ ДИЈЕТЕ: Напитак који вам може помоћи да скинете МАСНЕ наслаге са стомака

Испробајте напитак за који стручњаци кажу да може уклонити сало са вашег стомака

1679835009_zeleni-caj.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Висцерална масноц́а може изазвати низ озбиљних здравствених проблема, од дијабетеса до срчаних болести. Због тога је неопходно елиминисати овог "кривца" због ког не смемо да носимо уску и кратку гардеробу. Иако је познато да не постоји чаробни штапић када је у питању мршављење, нутриционисти тврде да је један напитак посебно делотворан када је скидање сала са стомака у питању. Већина се тешко одриче навика као што је испијање јутарње кафе, али стручњаци саветују да је заменимо зеленим чајем.

Према истраживању објављеном у часопису "Обесити", ова мешавина чаја може помоц́и у сагоревању масти са стомака и то без других промена у исхрани. Истраживања сугеришу да би укључивање зеленог чаја у свакодневну исхрану могло да буде погубно за висцералне масноће. 

Зелени чај садржи групу антиоксиданата, познатих као полифеноли, који чине до 30 процената његове суве тежине. Посебно је богат у најмоћнијој врсти катехина који могу да убрзају метаболизам и допринесу бржој разградњи масти. Осим катехина, зелени чај садржи и кофеин, који се сматра стимулансом који помаже у сагоревању масти, енергији и вежбању.

Имајуц́и ово на уму, истраживачки тим је ангажовао 270  мушкараца и жена како би посматрали ефекте дејства зеленог чаја на масти.

Испитивање је показало да су субјекти уносили екстракт зеленог чаја који садржи 583 мг катехина (катехинска група) или 96 мг катехина (контролна група) дневно. Наводи се да ни учесници ни истраживачи нису знали који третман учесници примају док се клиничко испитивање не заврши. Резултати су показали да је група која је уносила више катехина скинула више масних наслага са стомака.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas