Oglas
· · Komentari: 0
PLASTIČNE OPERACIJE

Crvenilo, otok, ožiljci, fleke - o ovim POSLEDICAMA PLASTIČNIH operacija niko ne govori!

Umesto da nas ulepšaju, loše izvedene estetske procedure mogu da nam ugroze fizički izgled, ali i zdravlje

1593420908_Depositphotos_120929242_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kao da je nepristojno prirodno stariti, pa su hijaluronski fileri, mezoterapijski kokteli, kolagen, hemijski pilinzi, deo poduže liste nehirurških estetskih intervencija koje mogu da poboljšaju izgled, redukuju bore i produže mladost.

Pročitajte još: Istraživanje POTRESLO Evropu! Šta nam se dešava sa decom?! Doktori ŠOKIRANI

U primeni su najčešće hijaluronski fileri, medicinsko sredstvo u obliku specifičnog gela, čija je osobina da nadoknađuje izgubljen volumen masnog i koštanog tkiva. Ubrizgava se na kritičnim mestima ispod kože i licu vraća izgubljeni tonus, čineći ga jedrim i svežim.

Hijaluronski fileri ugrađuju već posle 18. godine!

U zavisnosti od količine ubrizganog hijalurona, mladoliki izgled može da se zadrži dugo. Jedna doza pokriva period od šest meseci do godinu i po dana. Ova metoda je naročito dobra za osobe kojima se javljaju prve bore (praktično već sa navršenih 18 godina pa do 28).

Posledice mogu biti brojne i strašne Foto: Depozitfoto

Na mestima aplikacije uglavnom mogu da se jave modrice, hematomi, otoci, ponekad krvarenje, a sve može da bude praćeno i temperaturom, čak i infekcijom. Može da dođe i do nekroze tkiva, kada se na tretiranim mestima javljaju tamne fleke zbog zaustavljenog protoka krvi. Da se nešto dešava, osoba može da prepozna po belim linijama koje se javljaju na mestu intervencije.

Mezoterapija leči jedino sujetu!

Pored hijaluronskih filera, učestalo se primenjuje i mezoterapija, i to u cilju podmlađivanja lica i vrata, poboljšanja teksture i zatezanja kože, uklanjanja bora i celulita... Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje koktela koji treba da pospeše hidrataciju i zategnu kolagenska vlakna.

Studiji i centri
Stručnjaci naglašavaju da kod primene mezoterapije nema individualne pripreme, jer nema ni bolesti. "Leči se jedino sujeta, zbog čega je van zdravstvene zaštite i primenjuje se u 'centrima', 'studijima' i uvek sa naglaskom za estetiku.

Naravno, ni ova metoda nije potpuno bezopasna ukoliko je loše izvedena. U mesto ubrizgavanja određenog sredstva može da se javi crvenilo, odnosno upala.

Zadebljanja i gnoj se javlja posle mezoterapije.

Relativno česte komplikacije su i pigmentacije na mestu ubrizgavanja. Vrlo ozbiljna loša posledica je hronična upala sa netuberkuloznom mikobakterijom uz stvaranje granulacije, odnosno zadebljanja i gnojenja. U takvim okolnostima je za lečenje, pored antibiotika, neophodna i primena sistemskih kortikosteroida.

Tretmani ulepšaju kratko
Kolagen traje 10 meseci, a problemi se leče antiobioticima i kortikosteroidima!

Ubrizgavanje kolagena takođe je veoma rašireno u estetskoj praksi. Reč je o prirodnom proteinu prisutnom u koži,  koji se tokom života razgrađuje i smanjuje. Kolagen u injekcionom obliku se ubrizgava radi uvećanja usana, popunjavanja bora ili korigovanja nepravilnosti kontura lica. Pre ubrizgavanja lokalno se daje anestetik. Međutim, efekat njegovog delovanja je kratkotrajan. Najčešće traje desetak meseci, dok se kolagen ne apsorbuje.

Pročitajte još: Nije isto imate li 20 ili 60: Pročitajte JELOVNIK koji odgovara vašim godinama

Nekada reakcije preosetljivosti mogu biti ozbiljnije, a ispoljavaju se u vidu crvenila, otoka i bolnosti kolagenom zahvaćenog mesta. Vrlo ozbiljnu komplikaciju predstavlja kasnija sekrecija na mestima uboda i stvaranje fistula, odnosno otvorenih ranica. Ukoliko se tako nešto dogodi potrebno je dugotrajno lečenje, posle kojeg ostaju ožiljci!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas