· · Komentari: 0
ZAŠTITA OD VIRUSA

Naučno potvrđeno: KISELI KRASTAVČIĆI i drugo fermentirano povrće štite od KORONA virusa (VIDEO)

Studija evropskih naučnika sugeriše da je stopa smrtnosti obolelih od korona virusa niža u zemljama u kojima je visok procenat konzumiranja fermentiranog povrća po glavi stanovnika

1594850356_povrce.jpg
Foto: Pixabay

Način ishrane ima uticaj na srmtnost od korona virusa, potvrdila je poslednja studija naučnika iz berlinske univerzitetske bolnice Charité! Ova studija dokazala je i da je stopa smrtnosti niža u zemljama u kojima se u velikoj meri konzumira tradicionalna, fermentirana hrana.

Istraživanje je sprovedeno na osnovu podataka evropske baze podataka o potrošnji hrane  

Vežbe za grudi pročitaje ovde: Predstavljamo vam TRI VEŽBE koje su idealne za grudi, ali u JEDNOM SLUČAJU ih ne smete raditi (FOTO/VIDEO)

Kako se navodi u zaključku istraživanja, ako se njihova hipoteza potvrdi u budućim studijama, Covid-19 će biti prva epidemija zaraznih bolesti koja uključuje biološke mehanizme povezane sa gubitkom "prirode".

Kako tvrde, značajne promene u mikrobiomu, prouzrokovane savremenim načinom života i manjom konzumacijom ukiseljenog povrća, utiču na širenje i ozbiljnost bolesti.

Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA

Uloga ishrane u zaštiti od Covid-19 virusa

Mnoga hrana ima svojstva antioksidanasa, dok proces fermentacije povećava antioksidacijsku aktivnost prehrambenih proizvoda. Pod tim se podrazumeva mleko, voće, povrće i meso.

Pročitajte još: BILA POPULARNA U JUGOSLAVIJI I RUSIJI: Kod kuće napravite MAST kojom ćete rešiti glavobolju

Istraživački tim pretpostavlja da konzumiranje fermentirane hrane može objasniti neke razlike u stopama smrtnosti od Covid-19 između zemalja u Evropi.

Foto: Pixabay

Za testiranje hipoteze tim je koristio informacije iz evropske baze podataka o potrošnji hrane Evropske agencije za sigurnost hrane (EFSA) za procenu potrošnje različitih fermentiranih namirnica po zemljama, uključujući povrće, mleko, jogurt, kiselo mleko i ukiseljeno, odnosno marinirano povrće.

Pročitajte još: Ako svakog jutra počnete dan sa OVOM namirnicom telo će vam biti zahvalno

Istraživači navode da je od svih razmatranih varijabli samo fermentirano povrće imalo značajan uticaj na stopu smrtnosti po zemljama.

Naime, rizik smrtnosti od Covid-19 virusa smanjivao se za 35.4 odsto po svakom gramu prosečne dnevne potrošnje fermentiranog povrća.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.