· · Komentari: 0
osećanja

Negativnost utiče na zdravlje i više nego što smo mislili

Negativna osećanja nikome nisu strana.

1617997200_Depositphotos_278230110_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Dan je nepredvidiv, nekada nam se čini da je put od pozitivnog do negativnog kratak.

Međutim, postoji direktna veza između emocija i zdravlja, a način na koji reagujemo na situacije može da ima ogroman uticaj na fizičko i emocionalno zdravlje.

Pročitajte još: Jača imunološki sistem, poboljšava vid i ublažava upale: Ovaj čaj je čudo prirode!

Dugotrajna negativnost štetna je za srce, a može čak uticati i na imunološki sistem, naglašavaju naučnici.

Nemoguće je svaki put odagnati loše raspoloženje ili eliminisati svaku negativnu misao, ali trebalo bi da pokušamo.

Negativnost narušava vaše hormone i može da skrati životni vek

Prema Univerzitetu u Minesoti, negativne emocije odvodi hemikalije u našem mozgu koje "donose" sreću. Takođe dovodi do neravnoteže hormona, što otežava izlazak iz tih negativnih misli. Tako se nađemo u začaranom krugu iz koga je posle teško izaći.

Pročitajte još: Jača imunološki sistem, poboljšava vid i ublažava upale: Ovaj čaj je čudo prirode!

Normalno je imati loš dan, ali ne treba da dozolimo da negativna energija preplavi naš život i postane uobičajeni pogled na svet.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.