· · Komentari: 0
SAVET

Rešite se bola za 5 MINUTA: Koji prst treba da masirate kada vas zaboli GLAVA, STOMAK ili LEĐA

Primenite drevnu japansku metodu lečenja.

1632407641_hands-1751637_1920.jpg
Foto: Piksabej

Jedna od najstarijih metoda lečenja u japanskoj kulturi je umetnost Jin Shin Jiutsu - stimulacija prstiju šake koja ublažava napetost u organima, otklanja blokade i omogućava slobodan protok energije u telu.

Prema ovoj metodi lečenja, svaki prst predstavlja određene organe, emocije, simptome i stanja koja se javljaju u telu. Stimulišući određeni prst, možemo uticati na stanja koja osećamo - i fizički i mentalno.

Pročitajte još: Obratite PAŽNJU: Ovakva ponašanja odaju NESIGURNU OSOBU

Potrebno je da držite određeni prst od tri do pet minuta, duboko udahnete i izdahnete, a zatim masirate taj prst na obe ruke. Prst na levoj ruci masirajte desnom i suprotno.

Ovu jednostavnu metodu lečenja možete koristiti svuda, a prema japanskom verovanju, osećaćete olakšanje nakon samo 5 minuta.

Palac

Ukoliko vas boli stomak ili imate glavobolju, masaža ovog prsta regulisaće te probleme. Takođe, ako se osećate umorno, ili vas bole leđa i imate problema sa varenjem, masirajte palac i jedne i druge ruke. Veruje se da masaža palca može pomoći i kod depresije, mržnje, opsesije i anksioznosti.

Kažiprst

Ako vas muči zubobolja, ili osećate bolove u donjem delu leđa, preporučuje se masaža kažiprsta. Ona može otkloniti i strahove, nemir, zbunjenost, perfekcionizam i mnoge frustracije, a pomaže i kod problema sa probavom, bolova u zglobovima, laktovima, ramenima i rukama.

Srednji prst

Kod simptoma kao što su suv kašalj, problemi sa očima ili mentalni umor, treba da masirate srednji prst i leve i desne ruke. Ova masaža će vas opustiti, rešiće vas umora i nelagodnosti u predelu očiju i čela, a može regulisati i bes, razdražljivost i nepažnju.

Domali prst

Masaža domalog prsta pomaže kod respiratornih tegoba i kod problema sa ušima, a oslobađanja od nezadovoljstva i blokada, kao i loših emocija poput tuge i negativnosti.

Mali prst

Kod tegoba kao što su nadimanje stomaka, bolovi u grlu i napetosti nervnog sistema treba masirati mali prst. Masažom malog prsta i jedne i druge ruke, poboljšaćete dobro raspoloženje, blagostanje, a rešićete se nervoze, zbunjenosti i nesigurnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.